ΤΟΠΙΚΑ

Ενσταση Δρόμων Συνεργασίας στην Αποκεντρωμένη

ενσταση-δρόμων-συνεργασίας-στην-αποκ-223777

Ενσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κατέθεσαν ο επικεφαλής και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», κ.κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς και Θωμάς Κλημόπουλος, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκλήθηκε μετά από αίτημα 17 δημοτικών συμβούλων για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της λειτουργίας μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου.

Ο κ. Πατσιαντάς επικαλείται τον Νόμο βάσει του οποίου οι συνεδριάσεις διεξάγονται εκτός εξαιρέσεων σε απογευματινές ώρες, η συγκεκριμένη όμως ορίστηκε πρωινή ώρα χωρίς να δικαιολογηθεί η εξαίρεση.

Ο ίδιος επίσης θέτει ζήτημα για την εισαγωγή και άλλου θέματος στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πέραν αυτού που ζήτησαν οι 17 να συζητηθεί. «Δεν είχε δικαίωμα να προσθέσει άλλο ή άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τον κάλεσα να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του νόμου», αναφέρει ο κ. Πατσιαντάς στην ένστασή του, και στη συνέχεια κάνει παράθεση των γεγονότων που ακολούθησαν.

Ο ίδιος προσβάλλει για ακυρότητα την πρόσκληση, τη συνεδρίαση και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσαν στην έγκριση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαμόρφωση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη ως ήπιας κυκλοφορίας, αλλά και στην απόρριψη της αίτησης των 17 και στην αποδοχή «αόριστης πρότασης του ασκούντα καθήκοντα δημάρχου για διεξαγωγή συγκέντρωσης – εκδήλωσης (και όχι συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) τον προσεχή Ιανουάριο προς “συζήτηση» των θεμάτων”».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου