ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργία Θεσσαλικού Δικτύου Ζωής

δημιουργία-θεσσαλικού-δικτύου-ζωής-491952

 Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο ΚΕΘΕΑ ο κ. Παπατόλιας ενημερώθηκε για τις πολύπλευρες δράσεις του Κέντρου και δήλωσε την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή του σε πρωτοβουλίες που αφορούν κοινωνικές καινοτομίες.
 
Κατά την επίσκεψή του στον ΟΚΑΝΑ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας για το επιστημονικό έργο που επιτελούν, για τις συντονισμένες δράσεις και παρεμβάσεις τους, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κέντρο πρόληψης, σε ότι αφορά στο θεσμικό πλαίσιο και την επίλυσή του.
 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο και των δύο αυτών επισκέψεών του είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο επιστημονικό προσωπικό, την πρόταση της αυτοδιοικητικής παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» για τη δημιουργία Θεσσαλικού Δικτύου Ζωής, στο οποίο, όπως ανέφερε, θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εξαρτησιογόνων ουσιών στη Θεσσαλία.
 
 
Ικανοποίηση από επίσκεψη Μαγκριώτη
Σχετικά με την επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών Γιάν. Μαγκριώτη στο Βόλο και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε από το Γραφείο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Απ. Παπατόλια σε ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
 
«Ως αποτέλεσμα των επίμονων και άοκνων προσπαθειών του Νομάρχη, κου Παπατόλια και των στοχευμένων ενεργειών του προς την αρμόδια κεντρική διοίκηση, επιτεύχθηκε η επίλυση του οικονομικού ζητήματος των εργαζομένων στον Περιφερειακό Βόλου, η ενεργοποίηση της απαιτούμενης διαδικασίας επαναπροκήρυξης του έργου με εξασφαλισμένες πλέον πιστώσεις, η επίσπευση της ωρίμανσης των υπολοίπων τμημάτων του Περιφερειακού ώστε επιτέλους να ολοκληρωθεί και να επεκταθεί επαρκώς, η εξεύρεση και η διασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση του ιδιαίτερης σπουδαιότητας περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού έργου της επανασύστασης της λίμνης της Κάρλας, η επίλυση όλων των δυσχερειών εκτέλεσης του έργου του Κόμβου του Βελεστίνου και η έναρξη των εργασιών κατασκευής από τον εγκατεστημένο Ανάδοχο.
 
Η Μαγνησία «βλέπει» επιτέλους να αναγνωρίζονται οι ανάγκες της από την αρμόδια κεντρική διοίκηση, να αντιμετωπίζονται πλέον με τη δέουσα σημασία και να βρίσκονται άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις, ως αποτέλεσμα της μεθοδικής και τεκμηριωμένης διεκδίκησης εκ μέρους του Νομάρχη.
 
Οι προσπάθειες όμως του Νομάρχη δεν εξαντλούνται μόνον σε αυτή την κατεύθυνση, παρότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο προεκλογικός αγώνας. Με συντονισμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες ολοκληρώθηκε πλέον η σύνταξη και η υποβολή της πρότασης της ΝΑΜ προς την Περιφέρεια, για την επανένταξη του Φράγματος Μαυρομάτι, με προϋπολογισμός 15 εκ. ευρώ περίπου, υπογράφηκε η σύμβαση για τη σύνταξη της μελέτης του Λιμένα Πλατανιά, ως επίσης και η σύμβαση για τη σύνταξη της μελέτης αντιμετώπισης των προβλημάτων στο δρόμο Αγριά – Δράκεια, στις θέσεις Βαγόνι και Καστελόβραχος».
 
Όπως δήλωσε ο Απ. Παπατόλιας: «Οι προσπάθειές μας, οι προτεραιότητες μας και οι ενέργειές μας καθορίζονται με γνώμονα το όφελος των πολιτών, με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και με όραμα την επόμενη ημέρα… την ημέρα της Περιφέρειας».
 
 
Πρόσκληση σε Κ. Αγοραστό
Πρόσκληση στον ανθυποψήφιό του κ. Κώστα Αγοραστό απέστειλε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, με την οποία τον καλεί σε κοινές τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εμφανίσεις, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα της σύγκρισης του επιπέδου των επιχειρημάτων των δύο υποψηφίων, την ωριμότητα των προτάσεών τους καθώς και το συνολικό τους σχέδιο για την προοπτική της Θεσσαλίας.
 
 
Επισκέψεις Δημ. Μεργιαλή
Τα αναπτυξιακά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής της Σούρπης, τα αγροτικά αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται στην περιοχή μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη ήταν τα θέματα που συζήτησε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημήτρης Μεργιαλής. Ο κ. Μεργιαλής στην περιοδεία του στην Αγ. Τριάδα και στη Σούρπη στο Πολιτιστικό κέντρο συνοδεύονταν από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου