ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών του Νοτίου Πηλίου

χρ-μπουκώρος-άμεση-αποζημίωση-των-πλη-226049

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η ελαιοπαραγωγή στο Νότιο Πήλιο, μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση της 17ης Νοεμβρίου 2017.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «μεγάλο είναι το πλήγμα που υπέστη η ελαιοπαραγωγή στο Νότιο Πήλιο, μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή, την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017. Συγκεκριμένα, οι ελαιοκαλλιέργειες που βρίσκονται στις περιοχές της Συκής, Ξινόβρυσης, Αργαλαστής και Πάλτσης καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά, οδηγώντας σε απόγνωση τους ελαιοκαλλιεργητές του Νοτίου Πηλίου, οι οποίοι μέσα σε λίγη ώρα είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να χάνονται. Μάλιστα, δυστυχής συγκυρία αποτελεί το γεγονός πως εδώ και λίγες ημέρες είχε ξεκινήσει η συγκομιδή των καρπών, με αποτέλεσμα αρκετοί παραγωγοί να μην έχουν προλάβει να τους συλλέξουν».

Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Μπουκώρος επεσήμανε στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό, ότι η φετινή ελαιοπαραγωγή βρισκόταν σε πολύ καλό επίπεδο τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Δυστυχώς, όμως, η χαλαζόπτωση έπληξε σε τέτοιο βαθμό τα ελαιόδεντρα που το μεγαλύτερο μέρος των καρπών αχρηστεύθηκε.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη η άμεση αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών, δεδομένου ότι η παραγωγή ελιάς αποτελεί μονοκαλλιέργεια για την περιοχή του Νοτίου Πηλίου και το βασικό έσοδο για αρκετές από τις οικογένειες της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου