ΤΟΠΙΚΑ

Το πρώτο χιόνι στο Πήλιο

το-πρώτο-χιόνι-στο-πήλιο-226129

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού φάνηκαν χθες το πρωί στην κορυφή του Πηλίου, δίνοντας χειμωνιάτικη πρόγευση στο σκηνικό του καιρού. Η ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε στις 11 περίπου χθες το πρωί, στο ύψος του δέλτα του χιονοδρομικού, στον δρόμο που οδηγεί προς Καράβωμα και Κισσό.

Μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κινήθηκε άμεσα προς την περιοχή όπου σημειώθηκε η χιονόπτωση, για προληπτικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να παραστεί ανάγκη να παρέμβει, καθώς σημειώθηκε ύφεση του φαινομένου νωρίς χθες το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, τα μηχανήματα της Περιφέρειας και το έμψυχο δυναμικό βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή, μέχρις ότου σημειωθεί ύφεση των φαινομένων που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

Οι σποραδικές καταιγίδες των προηγούμενων ημερών εξάλλου προκάλεσαν σειρά προβλημάτων στο αγροτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται πολλοί καλλιεργητές να προσεγγίσουν τα κτήματά τους.

Μικρής κλίμακας κατολισθήσεις σημειώθηκαν, παράλληλα, στη Γλώσσα και την Αλόννησο μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση τους αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι σε ορισμένα σημεία έχουν καταστεί απροσπέλαστοι. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη, «δυσχεραίνεται η διαδικασία της συγκομιδής ελαιών από τους καλλιεργητές μετά τη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών. Στόχος μας είναι η αποκατάσταση των προβλημάτων και η εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων».

Πώς εξελίσσεται ο καιρός

Σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από σήμερα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται, ωστόσο, στην περιοχή της Μαγνησίας.

Σήμερα Τρίτη αναμένονται αραιές συννεφιές, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης». Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 07 έως 10 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χειμερινά επίπεδα, από 03 έως 11 βαθμούς, και στον Βόλο, αντίστοιχα, από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 12 βαθμούς στη Μαγνησία και στον Βόλο από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι ανατολικοί – βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, και η θερμοκρασία, που θα παραμείνει αμετάβλητη, θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου