ΤΟΠΙΚΑ

«Ξηλώνονται» τα πεζοδρόμια στην Καραμπατζάκη. Ενταση και τραυματισμοί

ξηλώνονται-τα-πεζοδρόμια-στην-καρα-226906

Ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί η κατασκευή του έργου ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαμόρφωσης των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου.

Συνεργεία του Δήμου Βόλου, παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, άρχισαν το “ξήλωμα” των πεζοδρομίων στην οδό Καραμπατζάκη, μπροστά από το κτιρίου του Μεταξουργείο στη Νέα Ιωνία.

Κάτοικοι της περιοχής και πολίτες που αντιδρούν στην υλοποίηση του έργου, συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου βρίσκονταν τα συνεργεία και δημιούργησαν “αλυσίδα” μπροστά στα δέντρα της οδού.

Πολίτες επιχείρησαν να σταματήσουν τα συνεργεία από το “ξήλωμα” των πεζοδρομίων, ωστόσο αυτό δεν έγινε και ακολούθησε ένταση.

Κάποια στιγμή, μία γυναίκα περίπου 50 χρόνων, έπεσε λιπόθυμη στο οδόστρωμα. Κλήθηκε ασθενοφόρο και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Καταγγελία για βιαιοπραγία

Περίπου στις 10.15 το πρωί, ένας εργάτης του Δήμου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά από τραυματισμό που υπέστη στην κοιλιακή χώρα από κλαδί. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή, ο εργάτης έπεσε και τραυματίστηκε όταν τον έσπρωξε πολίτης.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή του Βόλου καταγγέλλει βιαιοπραγία εναντίον εργαζομένου του Δήμου- μέλους του συνεργείου- από το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, Στέλιο Λημνιό.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: “Θύμα βιαιοπραγίας από τον γνωστό, από αλλεπάλληλα επεισόδια, Στέλιο Λημνιό, έπεσε υπάλληλος του Δήμου μας (υπηρεσία πρασίνου) που διέπραξε το…ατόπημα (κατά την «προοδευτική» αντίληψη) να επιτελέσει το καθήκον του, υλοποιώντας προγραμματισμένες εργασίες στην οδό Καραμπατζάκη.

Ο άτυχος υπάλληλος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο Στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ ο Λημνιός και η ομάδα της οποίας ήταν επικεφαλής, παρέμεναν για μία και πλέον ώρα ανενόχλητοι στο σημείο του θλιβερού επεισοδίου, αφού η Αστυνομία η οποία ειδοποιήθηκε αμέσως δεν θεώρησε σκόπιμο να αντιδράσει, ίσως από σεβασμό του κ. Τόλια στις «οικολογικές» ευαισθησίες του δράστη.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός και καλούμε την Αστυνομία να επιτελέσει επιτέλους το καθήκον της, εγκαταλείποντας την τουλάχιστον περίεργη λογική της να προστατεύει τους θύτες και όχι τα θύματα.

Καλούμε επιτέλους τις μειοψηφίες να αντιληφτούν ότι η υπονομευτική και διχαστική λογική τους όχι μόνο πολιτικά, έστω και μικροπολιτικά, οφέλη δεν θα τους επιφέρει, αλλά αντίθετα μέσω της πόλωσης και του διχασμού θα επιφέρει καταστροφικές παρενέργειες στο σύνολο της κοινωνίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τέλος σημειώνουμε με αγανάκτηση την απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια να χρησιμοποιηθούν μαθητές παρακείμενου σχολείου ως «όπλο» για την εκπλήρωση των ιδιοτελών και ενίοτε υπόπτων μεθοδεύσεων διαφόρων ομάδων και προσώπων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου