ΤΟΠΙΚΑ

Ηρθαν οι φορείς…μετά το ατύχημα

ηρθαν-οι-φορείςμετά-το-ατύχημα-492230

Λίγο έλλειψε προχθές να σκοτωθεί ένας 16χρονος μαθητής του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Ν. Ιωνία όταν το ταβάνι έπεσε στην κυριολεξία πάνω του. Χθες, μια ημέρα μετά το περιστατικό εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς και προσπάθησαν να καταλάβουν πως έπεσε το ταβάνι! Την ίδια στιγμή οι μαθητές του 1ου ΣΕΚ απέκλεισαν το δρόμο μπροστά στο συγκρότημα και εξέφρασαν την οργή τους για τον τραυματισμό του συμμαθητή τους.

Έντονο ήταν το κλίμα στο 1ο ΣΕΚ Ν. Ιωνίας μία ημέρα μετά το περιστατικό με τον τραυματισμό του μαθητή.

Την ώρα που έφτασαν τα συνεργεία του Δήμου Ν. Ιωνίας που είναι αρμόδια για τη συντήρηση των κτηρίων, οι μαθητές βρίσκονταν στο δρόμο και διαμαρτύρονταν ενώ καθηγητές δήλωναν πως φοβούνται να επιστρέψουν στις αίθουσες και πως για να γίνει ασφαλές το σχολείο χρειάζεται μήνες επισκευών.

Στο ΣΕΚ βρέθηκε ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, ο οποίος έψαχνε να βρει την αιτία της ζημιάς αλλά και ο Αντινομάρχης κ. Ξηρακιάς, που πρότεινε διάφορες λύσεις για την ασφάλεια του σχολείου.

Παρόντες ήταν και γονείς των παιδιών και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ προσπαθώντας να αναζητήσουν ευθύνες για το ζήτημα.

Ο κ. Σωκράτης Σαβελίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας μίλησε για τις ευθύνες που υπάρχουν λέγοντας πως «η ευθύνη ουσιαστικά είναι της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει αναλάβει την συντήρηση των κτηρίων, άρα του Δήμου Ν. Ιωνίας. Θα πρέπει κάποιος υπάλληλος του Δήμου ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχει τα σχολεία για τυχόν αστοχίες υλικών, προβλήματα στην τεχνική τους λειτουργία. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται και πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσει».

Να γίνει εξονυχιστικός τεχνικός έλεγχος, ζήτησε από την πλευρά του ο κ. Μανώλης Καλλίνικος, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής προκειμένου τα παιδιά να μπουν σε ασφαλές τάξεις.

«Πρέπει οι ειδικοί να πουν στα παιδιά ότι μπορούν να μπουν και να κάνουν μάθημα χωρίς να φοβούνται ότι θα τους πέσει πάλι ο σοφάς», σημείωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η Διευθύντρια του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κ. Ματούλα Νάνου, ακόμη συγκλονισμένη από το γεγονός δήλωσε πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις αίθουσες εάν το κτήριο δεν καταστεί ασφαλές και ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες γι’ αυτό.

Συγκλονισμένοι και οργισμένοι για το περιστατικό ήταν και οι μαθητές όλου του σχολικού συγκροτήματος, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του συμμαθητή τους απέκλεισαν χθες το δρόμο μπροστά από το συγκρότημα. Ο Μιχάλης Λάγγουρας, πρόεδρος 15μελούς 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας υποστήριξε πως το σχολείο δεν θα λειτουργήσει εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να αισθάνονται όλοι ασφαλείς.

Το σχολικό συγκρότημα θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, σύμφωνα με απόφαση της Νομαρχίας, ενώ οι μαθητές την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν ονομαστική ψηφοφορία για να προχωρήσουν σε κατάληψη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου