ΤΟΠΙΚΑ

«Καταφέραμε να διασωθεί ο κόμβος Βελεστίνου»

καταφέραμε-να-διασωθεί-ο-κόμβος-βελε-492347

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις από το Βόλο του υφυπουργού Υποδομών Γιάν. Μαγκριώτη για άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του κόμβου Βελεστίνου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας δήλωσε:
«Η εκκίνηση των εργασιών για την κατασκευή του κόμβου Βελεστίνου, που θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, σηματοδοτεί την ισχυρή πολιτική μας βούληση να παρουσιάσουμε απτά αποτελέσματα για την ανάπτυξη του τόπου μας μέσα στους δύσκολους καιρούς της παρούσας κρίσης.
Το ξεπέρασμα δύσκολων και χρόνιων αγκυλώσεων δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την δική μας παρέμβαση, που έγινε μετά από ενδελεχή μελέτη των στοιχείων του έργου, στοιχεία που από άγνοια και αδιαφορία παρέβλεψε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ήδη από το 2005 και σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα υπήρχε το αίτημα για την απαλλοτρίωση της έκτασης του στρατοπέδου με την απολύτως νόμιμη διαδικασία της εξαγοράς. Όμως ακόμη και το 2010 υπάρχουν δημοσιευμένες δηλώσεις προβεβλημένων στελεχών που χειρίστηκαν την συγκεκριμένη υπόθεση και ισχυρίζονται ότι «δεν απαιτείται απαλλοτρίωση σε εκτάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για στασιμότητα στην ουσία δεν έσκυψαν ποτέ πάνω από το πραγματικό πρόβλημα, πράγμα που καταδεικνύει έναν τρόπο διακυβέρνησης που χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, άγνοια των νόμων και έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος. Το έργο του κόμβου του Βελεστίνου διασώθηκε χάρη στις δικές μας προσπάθειες. Όποιοι δεν το αντιλαμβάνονται, έχουν μειωμένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της περιοχής, που ταλαιπωρήθηκαν από τις επικίνδυνες προχειρότητες της Κεντρικής Διοίκησης τα τελευταία χρόνια».
 
Επίσκεψη σε ΕΑΣ και ΥΕΒ στη Λάρισα
Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ Λάρισας, καθώς και τον διευθυντή και το προσωπικό της ΥΕΒ πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας. Στο πλαίσιο της συνάντησης στην ΕΑΣ, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αγροτική παραγωγή στο νομό Λάρισας, καθώς και τη λειτουργία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Παπατόλιας δήλωσε:
«Σε ό,τι αφορά το θέμα των αποζημιώσεων του «πράσινου σκουληκιού» εκείνο που πρέπει να μας νοιάζει και να μας απασχολεί τούτη την ώρα όλους είναι το τελικό αποτέλεσμα, πώς θα έχουμε δηλαδή μία δίκαιη και αναλογική καταβολή και αναπλήρωση της ζημιάς που έχει υποστεί το αγροτικό εισόδημα, χωρίς να «τιμωρούμε» τον «επιμελή» αγρότη, αυτόν που πλήρωσε ώστε να αποφύγει το πρόβλημα και να μην τον εξομοιώνουμε.
Σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρει ιδιαίτερα,όχι το από πού θα δοθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων στους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά τα χρήματα να δοθούν έγκαιρα και χωρίς να δημιουργηθούν ανισότητες και κοινωνική αδικία. Δίκαιη καταβολή επομένως και έγκαιρη αποζημίωση είναι το ζητούμενο σήμερα.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της εξατομίκευσης των ζημιών, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως συμφωνώ απόλυτα με το αίτημα για πρόσληψη προσωπικού με έκτακτες διαδικασίες, έτσι ώστε να γίνει εξατομίκευση με δίκαιους και αντικειμενικούς όρους. Συμφωνώ επίσης και εμπλουτίζω το αίτημα ώστε να υπάρξει σχετική οδηγία κεντρικά σύμφωνα με την οποία θα παρέχεται ασφάλεια και εγγύηση στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, για πραγματική και όχι εικονική τιμολόγηση και μία μέριμνα σίγουρα για όλους εκείνους που έχουν ήδη  συλλέξει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε το ενταγμένο ζημιογόνο αίτιο στον ΕΛΓΑ για τις βροχοπτώσεις να αποτελέσει το «όχημα» εισόδου στη διαδικασία και του άλλου ζημιογόνου αιτίου (πράσινο σκουλίκι) και από κοινού και τα δύο να συμπληρώσουν το αγροτικό εισόδημα».
Αναφερόμενος στο θέμα του φράγματος Γυρτώνης, σημείωσε πως θα πρέπει να ασκηθεί πίεση για επιτάχυνση της ολοκλήρωσής του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως είναι συνδεδεμένος με τα αρδευτικά θέματα της περιοχής, με την Κάρλα και την επέκταση του αρδευτικού της και προς τις παρακάρλιες περιοχές της Λάρισας.
 
Ο Δημ. Μεργιαλής για το θυρόφραγμα Κάρλας
Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με το άνοιγμα του θυροφράγματος στον ταμιευτήρα Κάρλας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δημ. Μεργιαλής συναντήθηκε με την πρόεδρο του φορέα διαχείρισης της Κάρλας Ιφιγένεια Κάγκαλου και επανέλαβε την πάγια πρόταση της νομαρχιακής αρχής ότι τη λειτουργία του θυροφράγματος πρέπει να αναλάβει ο Φορέας Διαχείρισης και όχι η ΕΥΔΕ Κάρλας και το ΥΠΕΧΩΔΕ όπως γίνεται μέχρι τώρα.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου