ΤΟΠΙΚΑ

Βγήκαν «μαχαίρια» στην Κεντροαριστερά στον Βόλο

βγήκαν-μαχαίρια-στην-κεντροαριστε-230663

Βγήκαν μαχαίρια τοπικά στην Κεντροαριστερά. Το ενωτικό κλίμα της πρώτης Κυριακής στις εκλογές της Κεντροαριστεράς στον Βόλο πυροδότησε ένσταση του επιτελείου του ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη για την ψηφοφορία στο εκλογικό κέντρο του Τρικερίου, όπου σημειωτέον σύμφωνα με πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής, ψήφισαν συνολικά 109 άτομα. Η Φώφη Γεννηματά ήταν πρώτη με 74 ψήφους, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 20 ψήφους και ακολούθησαν οι Γ. Καμίνης και Στ. Θεοδωράκης με 4 ψήφους έκαστος, Κων. Γάτσιος και Απ. Πόντας πήραν από 2 ψήφους και ο Δημ. Τζιώτης που πήρε 1 ψήφο, ενώ βρέθηκε επίσης ένα λευκό ψηφοδέλτιο

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Τρεις μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στον νέο πολιτικό φορέα, με ένσταση που κατέθεσε η πλευρά του Ν. Ανδρουλάκη ζητά να μη στηθεί κάλπη στο Τρίκερι, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα άτομα δεν ψήφισαν με φυσική παρουσία, τα ψηφοδέλτια δεν υπογράφτηκαν και δεν σφραγίστηκαν, και ότι δεν καταβλήθηκε το αντίτιμο των 3 ευρώ από τους ψηφοφόρους, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

«Όλα έγιναν όπως έπρεπε. Ανοίξτε τον εκλογικό σάκο να ελέγξετε τα ψηφοδέλτια» απάντησε στην Επιτροπή, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του εκλογικού Κέντρου Τρικερίου ενώ ο δήμαρχος Τρικερίου Νίκος Φουρτούνας που είχε οριστεί υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου, αποδίδει την ένσταση στο γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά εκλέχτηκε πρώτη με πολύ μεγάλο προβάδισμα και αυτό ενόχλησε το επιτελείο του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη. Να σημειωθεί πως η ένσταση κατατέθηκε μόνο στην Επιτροπή Αλιβιζάτου και όχι στην τοπική επιτροπή, ενώ για το αν θα στηθεί ή όχι κάλπη στο Τρίκερι μεθαύριο Κυριακή, η απόφαση θα ληφθεί σήμερα στην Αθήνα.

Σημειώνεται επίσης πως το ποσό των 330 ευρώ συνδρομής, κατατέθηκε ήδη στο λογαριασμό της Επιτροπής.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες, ο εκπρόσωπος του κ. Ν. Ανδρουλάκη, Δημήτρης Τσιμπανάκος, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, παραπέμποντας για περισσότερες πληροφορίες στην Αθήνα. Στα social media ωστόσο τοπικά στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον Βόλο, από νωρίς το απόγευμα χθες με αναρτήσεις τους επιχειρούσαν να προκαταβάλουν την εξαίρεση του εκλογικού κέντρου Τρικερίου, από τη διαδικασία της Κυριακής, γεγονός που δημιούργησε αρνητικό κλίμα σε τοπικό επίπεδο.

«Αυτά που διαδίδονται αδιακρίτως είναι αστειότητες. Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για να μην έρθει ο κόσμος να ψηφίσει. Είναι θλιβερό να προσπαθούν ορισμένοι με χτυπήματα κάτω από τη μέση και ενστάσεις εκ των υστέρων να προκαλέσουν πρόβλημα. Θα μας κρίνουν όλους οι πολίτες», σχολίαζε από την πλευρά του επιτελείου της Φώφης Γεννηματά στον Βόλο ο κ. Δημήτρης Κουτσούκος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως προχθές συνεδρίασε στον Βόλο η Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης παρουσία του κ. Αλατά, υπεύθυνου της Επιτροπής Αλιβιζάτου στη Θεσσαλία. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο εκπρόσωπος της κ. Φώφης Γεννηματά, ωστόσο το θέμα της ένστασης συζητήθηκε με τον κ. Αλατά να παραπέμπει για τις οριστικές αποφάσεις στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου