ΤΟΠΙΚΑ

Συνεδρίαση για ΑΓΕΤ και μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

συνεδρίαση-για-αγετ-και-μονάδα-επεξερ-231117

Για την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, ορίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου προκειμένου να συζητηθεί -μετά από αίτημα 17 δημοτικών συμβούλων- το θέμα «της αδειοδότησης της ΑΓΕΤ Ηρακλής για χρήση ως καύσιμων υλικών αποβλήτων από συσκευασίες (χαρτί, χαρτόνι, πλαστικό-RDF), λυματολάσπης, λάσπης απομελάνωσης από την ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών που πιθανώς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του Δήμου Βόλου και της αναθεώρησης της απόφασης του Δήμου Βόλου για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου».

Το αίτημα που υπέγραψαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών, κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στον απόηχο της δεύτερης επεισοδιακής παρέμβασης από μέλη της λεγόμενης Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, που επιχείρησαν -χωρίς να προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου- να καθορίσουν την ατζέντα της συζήτησης του κορυφαίου πολιτικού οργάνου στην πόλη.

Στην ίδια τακτική συνεδρίαση θα συζητηθεί και ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαμόρφωσης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη.

Ωστόσο, η ώρα της συνεδρίασης, προκαλεί αντιδράσεις. Σε δήλωσή του ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς αναφέρει: Σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 2 ν. 3852/2010 και το άρθρο 3 του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου οφείλει να συγκαλέσει συνεδρίαση με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης αυτά που αναφέρονται στην αίτηση των 17 δημοτικών συμβούλων. Δεν μπορεί να προσθέσει άλλο ή άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τον καλώ να συμμορφωθεί με τις παραπάνω διατάξεις του νόμου, και με έγκαιρη επιστολή του προς τους δημοτικούς συμβούλους να αποσύρει το 1ο θέμα που μη νόμιμα και παρελκυστικά περιέλαβε στην ημερήσια διάταξη της σημερινής πρόσκλησής του, ώστε η συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας να αφορά μόνο στα θέματα της πιο πάνω αίτησης των δεκαεπτά δημοτικών συμβούλων.

Υπενθυμίζω στον πρόεδρο ότι σύμφωνα με τον νόμο «Οι συνεδριάσεις του Δηµοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες». Γιατί απέφυγε να αιτιολογήσει ποιά είναι η “εξαίρεση” που επέβαλε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης στις 11 το πρωί την προσεχή Δευτέρα; Toν καλώ να προβεί έγκαιρα σε αλλαγή της ώρας έναρξης της συνεδρίασης και να την ορίσει μετά τις 3 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να είναι παρόντες σ’ αυτή όλοι οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Για εμπαιγμό μιλά η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: «To Δημοτικό Συμβούλιο για σημαντικά θέματα ορίστηκε για τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί, που οι περισσότεροι θα είμαστε στις εργασίες μας! Αν είναι δυνατόν. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Τη δημοκρατία και τον διάλογο καταλαβαίνουμε ότι τη γράφετε στα παλαιότερα υποδήματά σας. Ξεκινάμε να αντιλαμβανόμαστε τι παίζεται πίσω από την πλάτη μας και τι έχετε συμφωνήσει με την ΑΓΕΤ. Οι πολίτες όμως δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Τα κέρδη σας δεν είναι πάνω από την υγεία μας».

Σημειώνεται ότι στις 12 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου