ΤΟΠΙΚΑ

Λουτρό αίματος με τρεις νεκρούς

λουτρό-αίματος-με-τρεις-νεκρούς-492610

Εσπειρε το θάνατο νταλίκα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αλμυρού. Τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας βρήκαν φρικτό θάνατο στην άσφαλτο παρασυρόμενοι από το φορτηγό και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια δέκα ομοεθνών τους.
 
Εικόνες μακελειού και σκηνές φρίκης άφησε πίσω της η προσωρινή στάθμευση στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης της εθνικής οδού των δύο οχημάτων -όταν το ένα υπέστη βλάβη- που μετέφεραν συνολικά 15 Βουλγάρους στη Βρύναινα και Πελασγία, όπου διαμένουν και εργάζονται.
Στις 5:30 το πρωί ΙΧ αυτοκίνητο κινούμενο προς Αθήνα με πέντε συνολικά επιβάτες χρειάστηκε να σταθμεύσει δεξιά της εθνικής οδού και μαζί του ακινητοποιήθηκε το μίνι μπας που ακολουθούσε με άλλους δέκα επιβάτες. Ορισμένοι από τους επιβάτες των οχημάτων με βουλγαρικές πινακίδες αποβιβάστηκαν προσωρινά.
Η ελλιπής ορατότητα, καθώς ακόμη δεν είχε ξημερώσει, σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τον ανεπαρκή φωτισμό του δρόμου δεν άργησαν να μετατρέψουν το σημείο σε «λουτρό αίματος», όταν στο πέρασμά της νταλίκα «ξύρισε» τα δύο οχήματα από την αριστερή πλευρά και παρέσυρε πέντε από τα άτομα που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο δρόμο.
Το ταξίδι των Βουλγάρων, που επέστρεφαν από την πατρίδα τους, την οποία επισκέφθηκαν για λίγες ημέρες, έληξε με τραγικό τρόπο.
Κάτω από τις ρόδες της νταλίκας διαμελίστηκαν τρεις Βούλγαροι, δύο άντρες και μία γυναίκα –οι δύο είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους- και άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Οι ηλικίες των άτυχων υπηκόων Βουλγαρίας ήταν 37, 39 και 40 ετών.
Δύο ακόμη άτομα, οι οδηγοί των οχημάτων -πατέρας και γιος- τραυματίστηκαν ο πρώτος ελαφρά και ο δεύτερος σοβαρά. Ο 27χρονος με βαριά πολλαπλά τραύματα υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Βόλου και σύμφωνα με τους γιατρούς ξεπέρασε τον κίνδυνο για τη ζωή του.
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας, που έσπευσαν στο σημείο του μακελειού.
Σοκαρισμένος ο 46χρονος οδηγός του δημοσίας χρήσεως φορτηγού, κάτοικος Δράμας, οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρισκόταν.
Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε ώρες αργότερα, μέχρι να απομακρυνθεί η νταλίκα με γερανό καθώς και τα οχήματα.
 
 

 

 
 
Καρφώθηκε σε βενζινάδικο και σώθηκε από θαύμα
Από θαύμα σώθηκε εξάλλου 26χρονος οδηγός ενός τζιπ μεγάλου κυβισμού, όταν πιθανότατα εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδοστρώματος ξέφυγε της πορείας του στην οδό Λαρίσης.
Ο νεαρός κατευθυνόταν στις 4 περίπου χθες μετά το μεσημέρι στη Λάρισα, ωστόσο λακκούβες με νερό έγιναν η αιτία να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να «προσγειωθεί» έπειτα από τρελή πορεία σε βενζινάδικο της οδό Λαρίσης, σε απόσταση αναπνοής από τις αντλίες καυσίμων…
Το τζιπ σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες εκτινάχθηκε σε μεγάλο ύψος και αναποδογύρισε τουλάχιστον τρεις φορές, ξηλώνοντας τσιμεντένιες κολώνες μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων και πινακίδες.
Ο 26χρονος, ο οποίος με τη βοήθεια των εργαζομένων στο βενζινάδικο εξήλθε από το αυτοκίνητο σχεδόν χωρίς γρατζουνιά, είχε Άγιο.
Στο σημείο έφτασε η Τροχαία και διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι παρείχαν στον νεαρό τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν προληπτικά στο Νοσοκομείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου