ΤΟΠΙΚΑ

Προτάσεις Απ. Παπατόλια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

προτάσεις-απ-παπατόλια-για-τον-οπεκεπ-492679

Με τον διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ Λάρισας κ. Δημήτρη Ματζαρλη συναντήθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Λίτσα Λιακούλη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των πληρωμών σε επίπεδο νομού, καθώς και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η αυτοδιοικητική παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» κατέθεσε κατά τη συνάντηση στο Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ δύο συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μπορούν να δρομολογηθούν άμεσα μέσα από τη νέα Αιρετή Περιφέρεια.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Παπατόλιας επεσήμανε:
- Με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε για το μητρώο αγροτών, που ορίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ ως φορέας για την κατάρτιση του μητρώου, θεωρούμε, τόνισε, ότι η αιρετή πλέον περιφέρεια μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό.
 
- Με τη σημερινή δομή οι περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ διενεργούν τους ελέγχους, καταχωρούν τα αποτελέσματα αυτών, εποπτεύουν την όλη διαδικασία υποβολής και καταχώρησης των δηλώσεων ΟΣΒΕ των παραγωγών, αλλά η πληρωμή των ενισχύσεων γίνεται κεντρικά. Για την επίσπευση των πληρωμών, τον καλύτερο διασταυρωτικό έλεγχο -ώστε οι πληρωμές να γίνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό των παραγωγών- θα πρέπει, σημείωσε, να αποκεντρωθεί η διαδικασία της πληρωμής ώστε η κάθε περιφερειακή Διεύθυνση, όταν ολοκληρώνει το αρχείο πληρωμής να έχει τη δυνατότητα και της άμεσης πληρωμής των παραγωγών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου