ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισε χαμόγελα το αμφιθέατρο της Γεωπονικής

πλημμύρισε-χαμόγελα-το-αμφιθέατρο-τη-232062

Χαμόγελα, ανθοδέσμες, κομφετί χθες στο αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών των Τμημάτων Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδατικού Περιβάλλοντος και Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος. Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε σε γιορτινό κλίμα.

Στην τελετή -όπως είπε ο αναπληρωτής καθηγητής Αθανάσιος Σφουγγάρης- όλοι είχαν ένα λόγο για να χαρούν, τόσο οι φοιτητές και οι οικογένειές τους όσο και οι καθηγητές. Η ορκωμοσία, εξήγησε, σηματοδοτεί για άλλους την έναρξη μεταπτυχιακών σπουδών και διδακτορικών διατριβών και για άλλους το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας στον επαγγελματικό στίβο.

Η κοινότητα των καθηγητών, οι διοικητικοί, όλη η Γεωπονική Σχολή, συνέχισε περαιτέρω ο ίδιος, είναι υπερήφανοι για το σύνολο των αποφοίτων, τους οποίους κάλεσε να μην αποκόψουν τους δεσμούς τους με τη Σχολή.

Η επιτυχία στην ολοκλήρωση των σπουδών ανήκει σε όλους, επισήμανε από την πλευρά του ο κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής, Δημήτρης Βαφίδης, ο οποίος επισήμανε ότι το επιστημονικό δυναμικό της Σχολής γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό. Η επένδυση στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, τόνισε ο ίδιος, παράγει ισχυρό επιστημονικό δυναμικό. «Είναι τιμή μας και χαρά μας να δώσουμε πτυχία σε νέους ανθρώπους που θα δώσουν τον δικό τους αγώνα με αξιοπρέπεια» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδατικού Περιβάλλοντος, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, επισήμανε ότι «σήμερα ανταμείβονται οι κόποι και οι προσπάθειες» και ευχήθηκε καλή τύχη τους αποφοίτους, τονίζοντας ότι η Γεωπονική Σχολή θα είναι πάντα εδώ δίπλα σε όσους τη χρειαστούν.

Τον όρκο των αποφοίτων της Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδατικού Περιβάλλοντος ανέγνωσε η Άννα Ταμπού, η οποία ήρθε πρώτη στο τμήμα της και αποφοίτησε με 8.18.

Η Άννα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Όπως είπε, ο ιχθυολόγος έχει πολλές προοπτικές, ενώ το πτυχίο του είναι αναγνωρισμένο.

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα πάνω στην αλιεία για να ασχοληθεί κανείς, επισήμανε από την πλευρά του ο απόφοιτος Ευάγγελος Κυδωνάκης, ο οποίος είπε ότι το τμήμα τους ήταν ένας παράδεισος και ότι όλα κύλησαν πολύ καλά.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Πολίτης ενημέρωσε ότι ξεκίνησε ήδη μεταπτυχιακές σπουδές, συνδυάζοντας την αξιοποίηση υδατικών πόρων με τη φυτοπαθολογία.

Είχε προηγηθεί η ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής

Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος. Η Διευθύντρια Σπουδών του Προγράμματος Σπουδών «Αρδεύσεις Γεωργικές Κατασκευές για την Εκμετάλλευση της Γεωργίας» Μαρία Σακελλαρίου Μακραντωνάκη είπε ότι η χθεσινή ορκωμοσία ήταν πολύ σημαντική.

«Ορκίστηκε ένας ακόμη διδάκτορας στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, ο Βασίλης Γιουβάνης, ο οποίος έχει κάνει μία σπουδαία διατριβή για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στην πεδιάδα του Πηνείου, λαμβάνοντας υπόψη πολλά κριτήρια όπως τη λιγότερη κατασπατάληση του νερού, το περισσότερο κέρδος κ.ά.

«Ήταν ένας ακόμη άξιος επιστήμονας που ήρθε στους κόλπους του τμήματός μας και τώρα πήρε και τη διδακτορική του διατριβή» ανέφερε η ίδια.

Η γεωπονία έχει κατακτήσει σήμερα μεγάλο έδαφος. Η κ. Σακελλαρίου Μακραντωνάκη εξήγησε ότι η ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται από την πρωτογενή παραγωγή, και γι’ αυτό και οι γεωπονικές επιστήμες έχουν πολύ μεγάλη άνοδο και ενδιαφέρον από τους φοιτητές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου