ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στον Γιάννη Φάτση

αφιέρωμα-στον-γιάννη-φάτση-232252

Αφιερωμένη στον Γιάννη Φάτση, τον δημοσιογράφο, τον ποιητή και πνευματικό άνθρωπο ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη «Χάρτα». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η σύζυγος του αξέχαστου Γιάννη Φάτση, Βασιλική, η οποία εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη συγκίνησή της για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που προήλθε από μια δραστήρια ομάδα.

Τη βραδιά διοργάνωσε το «Ασυλο των ποιητών» με αφορμή τα είκοσι χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου δημοσιογράφου και δημιουργού. Την εκδήλωση συντόνισε ο Κώστας Κόγκας, με εισηγήτρια την Ελενα Ψαραλίδου. Ποιήματα του Γιάννη Φάτση, απήγγειλαν οι: Σούλα Γάκη, Αστέρης Γκέκας, Βασίλης Κουτσιαρής, Μαρία Μπάνη, Ελευθερία Νικολίδου, Γιάννης Τράντας, Φίλιππος Τσούφης, Σταμούλης Φιλιππιτζής, Ελενα Ψαραλίδου. Επαιξαν οι μουσικοί: Αλέξης Βαγενάς και Γιάννης Καλαντζής.

Όπως υπογράμμισε η Ελενα Ψαραλίδου, η πνευματική και ποιητική παρακαταθήκη του Γιάννη Φάτση είναι πολύ σημαντική και η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε ως στόχο να αναδείξει την συγκεκριμένη πτυχή ενός πολυδιάστατου ταλέντου.

Η βραδιά κύλησε με ποιοτικό χρώμα, μουσική και αναμνήσεις από τη φωτεινή προσωπικότητα του αξέχαστου Βολιώτη δημοσιογράφου, ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ήταν παρών στην πνευματική ζωή του Βόλου μέχρι τέλους. Το έργο του, ενώ αναφέρεται στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης, στον Ψυχρό πόλεμο, στην κατάκτηση του διαστήματος και τη χρησιμοποίηση του για πολεμικούς σκοπούς, στη δικτατορία του 1967, υμνεί τις οικουμενικές αξίες της ειρήνης, ελευθερίας, συνεργασίας, χαράς, αγάπης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου