ΤΟΠΙΚΑ

Ματαίωση δύο πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Βόλου

ματαίωση-δύο-πλειστηριασμών-στο-ειρη-232265

Καμία αναγκαστική εκτέλεση εκποίησης ακινήτων δεν πραγματοποιήθηκε χθες στο Ειρηνοδικείο Βόλου, εν μέσω διαμαρτυριών από τα μέλη του Κινήματος Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών.

Χθες στο Ειρηνοδικείο Βόλου ήταν προγραμματισμένοι να εκτελεσθούν δύο πλειστηριασμοί. Ο ένας αφορούσε στην εκποίηση οικοπέδου με επισπεύδοντες ιδιώτες και ο δεύτερος στην εκποίηση δύο διαμερισμάτων, δύο καταστημάτων και μίας αποθήκης επαγγελματία με επισπεύδουσες τράπεζες.

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών επέτρεψαν την πραγματοποίηση της εκποίησης του οικοπέδου, καθώς αφορούσε σε διαφορά μεταξύ ιδιωτών και από τέτοιου είδους αναγκαστικά μέτρα απέχουν των διαμαρτυριών, αντιδρούσαν όμως στον πλειστηριασμό ακινήτων επαγγελματία με επισπεύδουσες τράπεζες.

Ωστόσο, τους επίμαχους πλειστηριασμούς είχε εντολή να εκτελέσει μία συμβολαιογράφος, η οποία δεν μπορούσε να εισέλθει στην αίθουσα συνεδρίασης και να πραγματοποιήσει μόνο τη μία εκποίηση, καθώς αυτό της το απαγόρευε ο νόμος και θα λειτουργούσε παράνομα.

Η συμβολαιογράφος αναγκάστηκε λοιπόν να αποχωρήσει από τα δικαστήρια, καθώς τα μέλη της Κίνησης δεν υποχωρούσαν από τις διαμαρτυρίες για την εκποίηση της λαϊκής περιουσίας.

Μεταξύ των διαμαρτυρόμενων ήταν και 64χρονος επαγγελματίας που απειλείται με εκποίηση των ακινήτων του. Ο επαγγελματίας βρίσκεται με δεμένα τα χέρια λόγω οφειλών σε τράπεζες, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα αρνούνται επί σειρά ετών να διακανονίσουν τις οφειλές του.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είπε ότι έλαβε αλληλόχρεο δάνειο ύψους 460.000 ευρώ το ‘90 για την εταιρεία του, η οποία είχε εξαγωγικό χαρακτήρα. Επί σειρά ετών πλήρωνε κανονικά τις οφειλές του. Η επιχείρησή του ήταν βιώσιμη, καθώς είχε φτάσει να απασχολεί προσωπικό 30 ατόμων και να κάνει τζίρο εκατομμυρίων ευρώ.

Δυστυχώς, με την έναρξη της οικονομικής κρίσης βρέθηκε σε οικονομική αδυναμία. Όπως δήλωσε, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αναχρηματοδοτήσει την επιχείρησή του, η οποία πλέον απασχολεί προσωπικό μόλις τεσσάρων-πέντε ατόμων, και πλέον σήμερα με τα πανωτόκια και τις προσαυξήσεις βρίσκεται με οφειλές ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε αλλεπάλληλες φορές στις τράπεζες προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, όμως είπε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα αρνούνται να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου