ΤΟΠΙΚΑ

Μαζεύει τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

μαζεύει-τα-εγκαταλελειμμένα-οχήματα-851206

Από τη Διεύθυνση  Καθαριότητας του Δήμου Βόλου ανακοινώθηκε χθες  ότι τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα της απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων μετά την υπογραφή της σύμβασης του αναδόχου του έργου.
Σε πρώτη φάση θα ακολουθήσει η απόσυρση τριάντα (30) και πλέον αυτοκινήτων που είχαν συμπληρώσει το χρονικό διάστημα από τότε που επικολλήθηκε το ειδικό αυτοκόλλητο από την υπηρεσία. Παράλληλα συνεχίζεται η καταγραφή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης και η τοποθέτηση του ειδικού προειδοποιητικού αυτοκόλλητου σήματος για την απομάκρυνσή τους.
Επισημαίνεται ότι είναι υποχρέωση των ιδιωτών να απομακρύνουν τα παλαιά Ι.Χ. από τους δρόμους της πόλης και εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να τα κατέχουν θα πρέπει σύμφωνα με τη δήλωση που έχουν υπογράψει κατά την παράδοση των πινακίδων τους   να τα φυλάσσουν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.
Ο δήμος παρακαλεί τους δημότες να γνωστοποιούν στα τηλέφωνα 24210-80959 & 24210-64744 της υπηρεσίας για τα μακροχρόνια εγκαταλελειμμένα και χωρίς πινακίδες αυτοκίνητα., ενώ τα αυτοκίνητα   που θα αποσυρθούν   από τη ανάδοχο εταιρία μετά από υπόδειξη του Δήμου   θα φυλαχθούν    για διάστημα     δεκαπέντε περίπου ημερών    σε δικό του χώρο στάθμευσης, θα μπορούν να επιστραφούν   στον ιδιοκτήτη   τους με την   προϋπόθεση   ότι θα καταβάλλουν στον ιδιώτη τα έξοδα απόσυρσης από τα σημεία στα οποία   ήταν εγκαταλελειμμένα. Μετά την παρέλευση   του δεκαπενθημέρου   ο ιδιώτης έχει  τη δυνατότητα να   μεταφέρει το όχημα για διάλυση στα πιστοποιημένα   Κέντρα   Οχημάτων Τέλους Ζωής. 
Σημειώνεται πως ο Δήμος Βόλου από την πλευρά του καταγράφει τα αυτοκίνητα που είναι εγκαταλελειμμένα, επικολλά σε αυτά το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα και στη συνέχεια ενεργοποιεί τις διαδικασίες για την απόσυρσή τους. Βλέποντας όμως  ότι ο Δήμος προγραμματίζει την απόσυρση του αυτοκινήτου τους, οι ιδιοκτήτες τους τα απομακρύνουν και τα μεταφέρουν σε άλλα σημεία. Είναι χαρακτηριστικό πως την προηγούμενη χρονιά, μέχρι τον Ιούνιο του 2010, από τις υπηρεσίες του Δήμου είχαν εντοπιστεί 180 αυτοκίνητα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα σε διάφορους δρόμους του Βόλου. Από αυτά, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του Δήμου, μόνον 80 αποσύρθηκαν τελικά, αφού τα υπόλοιπα εκατό Ι.Χ οι ιδιοκτήτες τους τα μετακίνησαν και τα μετέφεραν σε άλλα σημεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου