ΤΟΠΙΚΑ

Ρίχνει το βάρος στις συνοικίες

ρίχνει-το-βάρος-στις-συνοικίες-851206

Επτά εργολαβίες που αφορούν στην κατασκευή και βελτίωση πεζοδρομίων και πεζοδρόμων στην πόλη του Βόλου δρομολογεί το αμέσως επόμενο διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.
Τα σημεία παρέμβασης οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό το δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, ενώ οι εργολαβίες αναμένεται να δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα “Θησέας”, το Γ ΚΠΣ, και τη ΣΑΤΑ.
Στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο Βόλου αναμένεται να εγκριθούν και οι σχετικές μελέτες, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση των έργων.
Σύμφωνα με την ιεράρχηση που έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου οι παρεμβάσεις αφορούν στα εξής:
Από το Γ΄ΚΠΣ προγραμματίζονται 40 παρεμβάσεις σε δρόμους (άσφαλτος) στις συνοικίες Ν Δημητριάδα, Καραγάτς, Χρυσοχοΐδη, ενώ η πίστωση που είναι εξασφαλισμένη για 2007-2008 ανέρχεται στο 1 εκ. ευρώ.
Από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ προγραμματίζεται εργολαβία που περιλαμβάνει 11 παρεμβάσεις ανακατασκευές στο κέντρο πόλης (ρείθρα, τάπητας, αναδιάταξη κρασπέδων κ.τ.λ), ενώ από το ίδιο πρόγραμμα με πίστωση 50.000 € για το 2007 προβλέπεται ανακαίνιση οδών και πεζοδρομίων με 14 παρεμβάσεις στην κεντρική περιοχή της πόλης.
Από τη ΣΑΤΑ θα συνεχιστεί εργολαβία με προϋπολογισμό 80.000 € για το 2007 που αφορά 68 μικροπαρεμβάσεις σε ρείθρα, οδόστρωμα, ρηγματώσεις, ανακατασκευή υδρορροών, ανακατασκευή διασταυρώσεων στην κεντρική περιοχή πόλης.
Παράλληλα μέσω της ΣΑΤΑ του 2007 και με συνολικό προϋπολογισμό 100.000 € οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε εργολαβία για την πλακόστρωση παρόδων σε 18 διαφορετικά σημεία στο Κέντρο και τις συνοικίες Χιλιαδού- Αγ. Βασίλειος- Καραγάτς- Αγ. Ανάργυροι – Αγ. Παρασκευή – Αγ. Γεώργιος.
Στην εργολαβία που περιλαμβάνει νέες κατασκευές με προϋπολογισμό από τη ΣΑΤΑ του 2007 400.000 ευρώ προβλέπονται 38 παρεμβάσεις για ασφαλτοστρώσεις στις περιοχές Χιλιαδού- Αγ. Βασίλειος – Καλιθέα- Καραγάτς – Αγ Ανάργυροι – Νεάπολη – Αγ. Παρασκευή – Αγ. Γεώργιος – Χρυσοχοϊδη – Αϊβαλιώτικα- Αλυκές – Ν Δημητριάδα- Εργατικές κατοικίες Σπετσών.
Τέλος επίσης από τη ΣΑΤΑ με προϋπολογισμό 80.000 € για το 2007 στις ανακατασκευές οδών ( τοποθέτηση τάπητα) προβλέπονται 35 παρεμβάσεις στο Κέντρο πόλης και στη Χιλιαδού – Αγ. Βασίλειος – Καλιθέα – Καραγάτς- Παλιά- Αγ. Παρασκευή – Αγ. Γεώργιος – Χρυσοχοϊδη – Ν Δημητριάδα – Αϊβαλιώτικα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου