ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση του Απ. Αρέθα στην Αργαλαστή

συγκέντρωση-του-απ-αρέθα-στην-αργαλασ-851206

Από την πλατεία της Αργαλαστής ο Δήμαρχος Μηλεών, Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Απόστολος Αρέθας παρουσίασε τη διακήρυξη του Συνδυασμού του «Ενωτική Κίνηση Νοτίου Πηλίου», στέλνοντας μήνυμα σκληρής δουλειάς και ενότητας, ώστε να αντεπεξέλθουν στην μεγάλη πρόκληση του Καλλικράτη, αυτή της λειτουργίας και διακυβέρνησης του νέου Δήμου του Νοτίου Πηλίου.

«Σ’ αυτή τη στιγμή ευθύνης για την τοπική αυτοδιοίκηση θεωρούμε τη συμμετοχή όλων μας απαραίτητη», διεμήνυσε ο κ. Αρέθας και αναφερόμενος στο συνδυασμό του τόνισε ότι αποτελείται από «καταξιωμένους πολίτες που κατέθεσαν κατά το παρελθόν τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους από θέσεις ευθύνης της τοπικής αυτοδιοίκησης, σωματείων, φορέων, συλλόγων κι όχι μόνο. Συγκροτήθηκε δε με πρωτοβουλία ανθρώπων που υπηρέτησαν για πολλά χρόνια την αυτοδιοίκηση, απ’ όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, στους Δήμους Μηλεών, Αφετών, Αργαλαστής, Σηπιάδος και την Κοινότητα Τρικερίου».

Παρουσιάζοντας τις αξίες του Συνδυασμού ο κ. Αρέθας τόνισε ότι η δράση θα στηριχτεί σε έξι βασικούς άξονες: διαφάνεια, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, συνέπεια, ειλικρίνεια και τιμιότητα. «Αυτές ήταν και θα είναι οι αξίες και αρχές μας τις οποίες δεν διαπραγματευόμαστε με κανένα τίμημα», δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος.

Ο κ. Αρέθας υπογράμμισε μεταξύ άλλων την πίστη του στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην ανάπτυξη της περιοχής σε όλους τους τομείς, αλλά και στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης και ενίσχυσης των παραγωγικών δομών.

Αναφερόμενος στους στόχους που έχει θέσει για το νέο Καλλικράτειο Δήμο Νοτίου Πηλίου ο Υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων πως «στοχεύουμε στην ανάπτυξη κοινωνικών δομών σε ολόκληρο το Νότιο Πήλιο, την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, την προώθηση σημαντικών έργων υποδομής, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής.

«Σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα της αυτοδιοίκησης οραματιζόμαστε το νέο δήμο του Νοτίου Πηλίου ως έναν σύγχρονο πόλο ανάπτυξης, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και τον τουρισμό, σεβόμενοι πλήρως την πολιτιστική και ιστορική του παράδοση, το φυσικό περιβάλλον και τους πολίτες, και διαμορφώνοντας παράλληλα μια μοναδικά και ιδιαίτερη ταυτότητα. Ο συνδυασμός «Ενωτική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία σας καλεί όλους μαζί να συνεργαστούμε για την αειφόρο ανάπτυξη του Νοτίου Πηλίου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τον δήμο που οραματιζόμαστε και μας αξίζει», ολοκλήρωσε ο κ. Αρέθας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου