ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες πυροσβέστες υποβλήθηκαν σε πνευμονολογικό έλεγχο

δεκάδες-πυροσβέστες-υποβλήθηκαν-σε-π-233720

Ανταποκρίθηκαν στη διήμερη δράση και υποβλήθηκαν σε δωρεάν πνευμονολογικό έλεγχο. Με μεγάλη συμμετοχή πυροσβεστών ξεκίνησε χθες ο πνευμονολογικός έλεγχος που διοργανώθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ενόψει της παγκόσμιας ημέρας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας στις 16 Νοεμβρίου.

Το επάγγελμα του πυροσβέστη είναι εξαιρετικά απαιτητικό και οι εργαζόμενοι έχουν αυξημένο αναπνευστικό και καρδιαγγειακό κίνδυνο. Η ειδική πνευμονολόγος της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ουρανία Κότσιου, τόνισε ότι η πρώιμη διάγνωση και η ανίχνευση σημαντικά αναπνευστικών νοσημάτων είναι πολύ σημαντική, όπως και η συσχέτιση της επαγγελματικής έκθεσης με τα νοσήματα.

Η ίδια επισήμανε ότι η Κλινική θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους από τους πυροσβέστες διαγνωστούν με ενδεχόμενο πρόβλημα να μπορούν να επανεξεταστούν και να παρακολουθήσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Το μέλος του ΔΣ των ΑΧΕΠΑΣ Σπύρος Ζιώγας επεσήμανε από την πλευρά του ότι η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που έχουν ξεκινήσει από το 2015 σε Σώματα Ασφαλείας και ευπαθείς πληθυσμιακές δυνάμεις.

Σε αντίστοιχο έλεγχο υποβλήθηκαν πριν από λίγο καιρό και οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπύρος Ζιώγας, μέλος του ΔΣ των ΑΧΕΠΑΣ, η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που έχουν ξεκινήσει από το 2015 σε Σώματα Ασφαλείας και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν.

Η σημασία των εξετάσεων αυτών είναι πολύ σημαντική. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου, αντιπύραρχος, επισήμανε ότι η φύση του επαγγέλματος του πυροσβέστη είναι τέτοια ώστε να απαιτείται η θωράκιση του πυροσβέστη, καθώς αρκετά συχνά μάχεται υπό αντίξοες συνθήκες.

Οι εξετάσεις έγιναν από γιατρούς της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των ΑΧΕΠΑΣ Μαγνησίας που προσέφεραν τα μηχανήματα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου