ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση και διαπληκτισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

ενταση-και-διαπληκτισμοί-στο-δημοτικ-234655

Ενταση επικράτησε και σήμερα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου όταν για δεύτερη ημέρα πολίτες που αποκαλούνται Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, προσήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και απαίτησαν να λάβουν τον λόγο για το θέμα της καύσης σκουπιδιών, καθώς και για την δημιουργία μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ.

Απειλήθηκε συμπλοκή μεταξύ μελών της επιτροπής και των κ.κ. Αχιλλέα Μπέου και Στ. Διαμαντίδη, που αποφεύχθηκε με την παρέμβαση ψυχραιμότερων δημοτικών συμβούλων.

Από την συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει νωρίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς και Θωμάς Κλημόπουλος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς τους εξήγησε ότι μπορούν να καταθέσουν το αίτημά τους στα πρακτικά, να εξεταστεί και εφόσον αξιολογηθεί να μπει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολούθησε ένταση και διαπληκτισμοί και η συνεδρίαση διακόπηκε για πέντε λεπτά.

Στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Πατσιαντάς, κατέθετε έγγραφο με τις υπογραφές 17 δημοτικών συμβούλων για τη σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης, εντός επτά ημερών, βάσει Νόμου, προκειμένου να έρθει προς συζήτηση το θέμα της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ και της «αναθεώρησης της απόφασης του δήμου Βόλου για τη δημιουργία μονάδας SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου».

Το αίτημα υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιάσων Αποστολάκης, Θωμάς Κλημόπουλος, Μ. Πατσιαντάς, Κ. Γαργάλας, Λευτ. Κατσαλής, Ματθαίος Δραμητινός, Ελένη Ανδρέου Μεϊκοπούλου, Δημήτρης Πέγιος, Νατάσσα Οικονόμου, Ν. Στόικος, Ν. Χαυτούρας, Θεολόγος Διαμαντένιας, Ν. Κανελλής, Φωτεινή Κοκκινάκη, Φώτης Λαμπρινίδης, Ι. Λαΐνας και Αχ. Καλυβιώτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου