ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασε ο «Μόζας»

αδειασε-ο-μόζας-235152

Αδειασε από πρόσφυγες το κέντρο φιλοξενίας Μόζας. Οι εκθεσιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας Μόζας Α.Ε. στο 4ο χλμ της εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, είχαν αποτελέσει για περίπου ενάμιση χρόνο το προσωρινό «σπίτι» δεκάδων προσφύγων, κυρίως Συρίων, που έφθασαν στη χώρα μας αναζητώντας «απάγκιο» μακριά από τους ήχους του πολέμου και μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, το κέντρο εκκενώθηκε. Αλλοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Κουτσόχερο και άλλοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Εστία» της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και διαμένουν σε διαμερίσματα. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός τους), που θα επιχειρήσουν ένα νέο ξεκίνημα στην πόλη.

Η λειτουργία του κέντρου ανεστάλη προσωρινά, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για την άφιξη νέων προσφύγων.

Σημειώνεται ότι το κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Απριλίου, όταν ήρθε η πρώτη «φουρνιά» με 203 πρόσφυγες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τη Συρία. Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών σε συνεργασία και με τον Δήμο Βόλου, που ανέλαβε να βρει τον χώρο, φρόντισε για τη διαμόρφωση των χώρων, προκειμένου οι πρόσφυγες να διαβιώσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Επί ενάμιση χρόνο, το κέντρο λειτούργησε παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στους πρόσφυγες από τη Συρία, που πλέον συνεχίζουν το ταξίδι τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου