ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν στα μαθήματα οι φοιτητές

επέστρεψαν-στα-μαθήματα-οι-φοιτητές-851206

Σε οριακό σημείο για την απώλειά του βρέθηκε το εξάμηνο για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι φοιτητές που κλήθηκαν χθες μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους να αποφασίσουν για τη συνέχιση των πολύμηνων κινητοποιήσεών τους, συνεκτίμησαν τους κινδύνους που θα διέτρεχε το εξάμηνο, εάν τα «λουκέτα» παρέμεναν στα τμήματά τους, έστω και μία εβδομάδα ακόμη.
Μετά από αρκετούς μήνες καταλήψεων, οι φοιτητές αποφάσισαν την επιστροφή τους στα μαθήματα και τη συμμετοχή τους σε ήπιες κινητοποιήσεις, που δείχνουν μεν την αντίθεσή τους στο νόμο-πλαίσιο, προβάλουν το διαρκές αίτημά τους για ανατροπή του, ωστόσο δεν δημιουργούν άλλα εμπόδια στη λειτουργία των Σχολών τους.
Σε αλλαγή πλεύσης, μπροστά στην απώλεια του εξαμήνου, οδηγήθηκαν ακόμη και τα «κάστρα» των φοιτητικών καταλήψεων, όπως η Αρχιτεκτονική, στην οποία οι φοιτητές της με 68 ψήφους υπέρ και 58 κατά είπαν «όχι» σε νέες καταλήψεις και «ναι» στη συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο στο Βόλο.
Οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων Μηχανικών Χωροταξίας, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και ΙΑΚΑ δεν συγκέντρωσαν απαρτία, με αποτέλεσμα να μη ληφθούν αποφάσεις. Ωστόσο η αποχή της πλειοψηφίας των φοιτητών από τις διαδικασίες χαρακτηρίστηκε ενδεικτική των προθέσεών τους να μην τοποθετηθούν ξανά τα λουκέτα των καταλήψεων στα τμήματα.
Οι πληροφορίες που λάμβαναν από το πρωί χθες μέλη του συντονιστικού οργάνου των φοιτητών από άλλα πανεπιστήμια της χώρας προμήνυαν το κλίμα που θα επικρατούσε στις γενικές συνελεύσεις και του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος.
Έως χθες το απόγευμα μόλις δύο σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν αποφασίσει κατάληψη και αυτές διάρκειας δύο έως τεσσάρων ημερών.
Πλέον φοιτητές και πανεπιστημιακοί καλούνται να επιδοθούν σε «αγώνα δρόμου», προκειμένου να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν τους προηγούμενους μήνες.
Την ίδια στιγμή και εκτός ωρών διδασκαλίας θα δηλώσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στο νόμο-πλαίσιο. Αύριο, στις 7 το απόγευμα, μπροστά από το παραλιακό πανεπιστημιακό συγκρότημα, οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου