ΤΟΠΙΚΑ

Νέα διπλώματα – «μαϊμού» από την Κύπρο

νέα-διπλώματα-μαϊμού-από-την-κύπρο-851206

Νέα υπόθεση πλαστών διπλωμάτων απασχόλησε τους προηγούμενους μήνες τη Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. «Το κακό σταμάτησε στο ξεκίνημά του», δήλωσε χθες ο αρμόδιος αντινομάρχης Ν. Ντίτορας, γνωστοποιώντας την ανάκληση τεσσάρων αδειών οδήγησης που εκδόθηκαν δήθεν στην Κύπρο και προσκομίστηκαν στην υπηρεσία της Μαγνησίας, προκειμένου να μετατραπούν σε Ελληνικά.
Υπόνοιες στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών της Νομαρχίας Μαγνησίας προκάλεσε η κοινή διεύθυνση στην Κύπρο που δήλωναν 15 κάτοχοι διπλωμάτων οδήγησης.
Το στοιχείο οδήγησε την υπηρεσία να αλληλογραφήσει με τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους υπαλλήλους να έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκονται στην αρχή μιας καινούργιας υπόθεσης έκδοσης πλαστών διπλωμάτων.
Μέσω της αλληλογραφίας που ξεκίνησε στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, η Διεύθυνση Μεταφορών στη Μαγνησία ενημερώθηκε ότι τα διπλώματα δεν ήταν γνήσια.
Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις Κυπριακών διπλωμάτων Α’ και Β’ κατηγορίας. Σύμφωνα με τον κ. Ντίτορα, στην ίδια κατηγορία ανήκουν 15 διπλώματα.
Ο αντινομάρχης υπέγραψε απόφαση ανάκλησης των τεσσάρων πρώτων –οι κάτοχοί τους εμφανίζονται ως κάτοικοι της Μαγνησίας- ενώ για τα υπόλοιπα, για τα οποία θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία συνεχίζεται η έρευνα.
Όλες οι υποθέσεις θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Βόλου για την άσκηση ποινικών διώξεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου