ΤΟΠΙΚΑ

Στη νέα του στέγη από την Τρίτη το Α.Τ. Μηλεών

στη-νέα-του-στέγη-από-την-τρίτη-το-α-τ-μη-237774

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου τα εγκαίνια του πρώην Ειρηνοδικείου

Εως μεθαύριο, Τρίτη, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, από το σημερινό ακατάλληλο κτίριο στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου.

Ηδη από τις αρχές Αυγούστου έχουν ξεκινήσει διαδικασίες από συνεργεία του δήμου, που φρόντισαν για επισκευές, ελαιοχρωματισμούς και διαρρυθμίσεις. Οι εργασίες ολοκληρώνονται και μαζί η σύνδεση με το δίκτυο του ΟΤΕ για τη λειτουργία των τηλεφώνων και του διαδικτύου.

Σε δύο ημέρες θα γίνει η τελική μεταστέγαση, και πλέον το Α.Τ. Μηλεών θα στεγάζεται σε έναν αξιοπρεπή χώρο.

Όπως είναι γνωστό, και με βάση πρακτικό από την Επιτροπή της Κτηματικής Υπηρεσίας, το σημερινό οίκημα όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών έχει κριθεί ακατάλληλο για τους εξής λόγους: δεν υπάρχουν χώροι: αναμονής πολιτών, για το γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων, για αποθήκη οπλισμού, για αποθήκη υλικού και αρχείων, για αποδυτήρια προσωπικού, για στάθμευση υπηρεσιακών οχημάτων και οχημάτων των πολιτών που προσέρχονται για την εξυπηρέτησή τους. Επιπλέον, δεν υπάρχουν τουαλέτες πολιτών και η υπάρχουσα για το προσωπικό είναι κοινή (ανδρών – γυναικών), ο χώρος του κρατητηρίου βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου, δεν είναι αυτός που προβλέπεται και είναι αδύνατη η επιτήρησή του, και η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι παλαιά με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι σημερινές ανάγκες της υπηρεσίας. Ακόμη, λόγω έλλειψης χώρου, σε όλα τα γραφεία υπάρχει αρχείο και σε όλους τους χώρους, τοίχους και οροφές, υπάρχει εμφανής υγρασία.

Σημειώνεται ότι η νέα στέγη του Α.Τ. Μηλεών, στο νεοκλασικό κτίριο του Ειρηνοδικείου, που είναι εμβαδού 500 τ.μ. και είναι σε θέση να φιλοξενήσει με άνεση τις λειτουργίες της αστυνομίας, πρόκειται να εγκαινιαστεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, παρουσία και του Γ.Γ. του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου