ΤΟΠΙΚΑ

Οχυρώνεται ενόψει χειμώνα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

οχυρώνεται-ενόψει-χειμώνα-ο-δήμος-νοτ-237783

Οχυρώνεται ενόψει χειμώνα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που θα προκύψουν σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ηδη στις αποθήκες του δήμου υπάρχει αλάτι σε απόθεμα από πέρυσι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν πρώτες έκτακτες ανάγκες και παράλληλα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Νασιόπουλος, έχουν γίνει και νέες παραγγελίες.

Το πρόβλημα του δήμου έγκειται στα λιγοστά μηχανήματα: με μόλις δύο gcb και ένα γκρέιντερ στη δύναμή του δίνει τη μάχη για τον αποχιονισμό.

Ως εκ τούτου σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και ιδιοκτήτες μηχανημάτων προκειμένου να συνδράμουν το έργο της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, ο δήμος έχει ενεργοποιήσει δομή στις τοπικές κοινότητες που ρίχνουν το βάρος της μέριμνας στα μοναχικά άτομα κάθε χωριού για την εξυπηρέτησή τους. «Στην περιοχή μας έχουμε πολλά μοναχικά άτομα, που ενδεχομένως να χρειαστούν ξύλα, ψωμί να τους πάμε. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε κοινότητα φροντίζει να επικοινωνεί με τα μοναχικά άτομα της περιοχής και να συνδράμει όπου χρειαστεί», σχολίασε ο αντιδήμαρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου