ΤΟΠΙΚΑ

Εσταυρωμένος: Χέρι βοήθειας σε απόρους

εσταυρωμένος-χέρι-βοήθειας-σε-απόρου-238060

Οικογένειες σε δεινή κατάσταση και άνεργοι χωρίς ρεύμα ζητούν στήριξη – Η εικόνα της Παναγίας στην είσοδο του νοσοκομείου με πρωτοβουλία του συλλόγου

Αποδέκτες πλήθους αιτημάτων γίνονται οι εθελοντές του «Εσταυρωμένου» από οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία, φως, θέρμανση και φαγητό. Αποροι αλλά και νεόπτωχοι επιστήμονες που έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο, χτυπούν την πόρτα του συλλόγου ζητώντας λίγα τρόφιμα, ξύλα για τον χειμώνα, ακόμη κι ένα κερί για να φωτίζει το σκοτεινό δωμάτιο όπου ζουν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα περιστατικά που ζητούν βοήθεια είναι πάμπολλα, κι όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας, δεν σταματάει ποτέ η δράση προσφοράς του Συλλόγου, καθώς τα περιστατικά και οι ανάγκες του κόσμου αυξάνονται διαρκώς.

Συγκλονιστικές είναι, εξάλλου, οι περιπτώσεις ανθρώπων που συνδράμουν με ιδιαίτερη αφοσίωση άπορες οικογένειες, χωρίς να εξωτερικεύουν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι. «Τους βλέπουμε κάθε μέρα και δεν ξέρουμε τον πόνο και τη δυστυχία πάνω τους. Εχουν τέτοια αξιοπρέπεια πάνω τους ενώ βοηθούν τους φτωχούς μέσω του «Εσταυρωμένου» και του φιλοπτώχου, οι ίδιοι υποφέρουν και δεν το λένε» αναφέρει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ο σύλλογος διευρύνει τη δράση του ξεκινώντας σε συνεργασία με καθηγητές δωρεάν μαθήματα για παιδάκια που έχουν ανάγκη από ενισχυτική διδασκαλία. Η αρχή γίνεται ήδη με τη συνδρομή συνεργάτιδας του συλλόγου και έπεται συνέχεια.

Σε εποχές δύσκολες, οι προσπάθειες πολλαπλασιάζονται και παρά το γεγονός ότι οι εισφορές του κόσμου έχουν περιοριστεί, εντούτοις, οι πρωτοβουλίες συμπαράστασης άπορων οικογενειών συνεχίζονται.

Προσφορά στο Νοσοκομείο

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, τη σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την άδεια του διοικητή του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου Μάνθου Δραμητινού, τοποθετήθηκε προχθές σε περίοπτη θέση, στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου, αντίγραφο της «Πλατυτέρας των ουρανών», έργο του αγιογράφου Αγήνορα Αστεριάδη, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει την Αγιογραφία που κοσμεί την κόγχη του Ιερού Βήματος του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Η εικόνα της Παναγίας ενθρονίστηκε προχθές πάνω από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και, όπως υπογραμμίζει ο π. Θεόδωρος, η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με πολύ χαρά από τον κ. Δραμητινό, τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

Ο «Εσταυρωμένος» έχει σκοπό να προσφέρει δωρεάν ιερές εικόνες και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες και σχολικές αίθουσες. Ηδη, έχουν παραλάβει εικόνες από τον Σύλλογό, ένα Λύκειο, ένα Γυμνάσιο και μία δημόσια υπηρεσία της περιοχής μας.

Στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκαν, τέλος, εργασίες καθαρισμού, μερικής ανακαίνισης τμήματος των κρατητηρίων, του Λιμεναρχείου Βόλου, τοποθετήθηκε έπιπλο για την αποθήκευση διαφόρων αναγκαίων ειδών, δωρίθηκαν ιερές εικόνες για τους χώρους του Λιμεναρχείου και κλινοσκεπάσματα για τη φιλοξενία κρατουμένων.

«Η μέριμνα του Συλλόγου και για τους φυλακισμένους, φανερώνεται όχι μόνον όταν το ζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά κάθε φορά που το Δ.Σ. επισκέπτεται τους χώρους εγκλεισμού και διαπιστώνει ελλείψεις», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου