ΤΟΠΙΚΑ

«Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια»

κρίνει-εξ-ιδίων-τα-αλλότρια-493476

Απάντηση στις δηλώσεις του Κώστα Αγοραστού δίνει ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, τονίζοντας πως ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Λάρισας για άλλη μια φορά «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς επειδή ο ίδιος δημαγωγεί αφόρητα, υποτιμώντας την νοημοσύνη των πολιτών, εκτιμά ότι και οι άλλοι πρέπει να πράττουν το ίδιο».

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Παπατόλιας σε σχετική ανακοίνωση του «πρώτον, το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, δεν δημιουργήθηκε για να εξανεμίσει την ανεργία μέσα στους τέσσερις μήνες της ίδρυσής του. Όποιος το υποστήριζε αυτό θα ήταν απλά αναξιόπιστος. Δημιουργήθηκε για να συμβάλει στην τόνωση της απασχόλησης αξιοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα, και πρωτίστως τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, προς το σκοπό αυτό.

Δεύτερον, θα ήμασταν ασυνάρτητοι λαϊκιστές, «κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωσίν του», αν υποστηρίζαμε ότι θα πατάξουμε τη γραφειοκρατία, στις πρώτες 90 μέρες της θητείας μας. Ότι θα λύναμε δηλαδή, τη χρόνια παθογένεια της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας, μέσα σε τρεις μήνες!!! Εκείνο, αντιθέτως, που υποστηρίξαμε και εφαρμόσαμε με επιτυχία, στους πρώτους τρεις μήνες της θητείας μας, ήταν ένα πρόγραμμα, καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, που είχε αποτελέσματα.

Από το 2007, υποστηρίζουμε ότι οι ωφέλειες των Μεσογειακών Αγώνων πρέπει να διαχυθούν σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ώστε οι Αγώνες να γίνουν υπόθεση όλων των Θεσσαλών. Ήμασταν οι μόνοι που προτείναμε, από το σύνολο των φορέων Λάρισας και Μαγνησίας, να πραγματοποιηθούν αθλήματα στη Δυτική Θεσσαλία. Μάλιστα κάποιοι τότε, που δεν είχαν ακόμη εμπεδώσει την περιφερειακή αντίληψη, μας κατηγόρησαν ότι «προδίδουμε» τον τόπο μας. Αλήθεια, ανέλαβε τότε κάποια πρωτοβουλία ο πρώην βουλευτής ή μήπως για άλλη μία φορά αγνοούσε το θέμα;

Για την τόνωση της απασχόλησης, για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αξιοποίηση των Μεσογειακών Αγώνων, έχουμε καταθέσει πλήρεις προτάσεις και έχουμε δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής. Θα ήμασταν ανακόλουθοι με την πολιτική μας, αν υποστηρίζαμε ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα. Πασχίσαμε, όμως, με το παραπάνω, έχοντας πρόγραμμα, σχέδιο και όραμα. Αλήθεια, για τα ίδια ζητήματα, ο κ. Αγοραστός μπορεί να μας αναφέρει έστω μία πρωτοβουλία του στο παρελθόν; Μπορεί να μας πει με ποια από τις πολιτικές αυτές για την εξυπηρέτηση του πολίτη έχει συνδέσει την παρουσία του;

Έχει κάτι να επιδείξει ως επίτευγμα στο παρελθόν, πέραν των λαθροχειριών του στη Βουλή και των βοηθητικών του υπηρεσιών στον πάλαι ποτέ Τσάρο της Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη, που οδηγούσε τη χώρα στην καταστροφή;

Και μία τελευταία παρατήρηση: Ήμασταν συνυποψήφιοι με τον κ. Αγοραστό, στις Βουλευτικές εκλογές του 2000. Οι πολίτες ακόμη και τότε, είχαν τη δυνατότητα να κρίνουν, τον τρόπο που πολιτευθήκαμε στη Μαγνησία και να τον συγκρίνουν με τον τρόπο που πολιτεύτηκε εκείνος στη Λάρισα. Ας μας επιτρέψει όμως να του επισημάνουμε το εξής: είναι διαφορετικό να πρωτοεμφανίζεσαι στις εκλογές και να κατατάγεσαι δεύτερος επιλαχών, από το να εκλέγεσαι, να σε γνωρίζουν οι πολίτες από το έργο σου στη Βουλή και στη συνέχεια να σε αποδοκιμάζουν ακριβώς επειδή σε γνώρισαν!

Η καθοριστική διαφορά λοιπόν με την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, είναι ότι οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα και να κρίνουν και να αξιολογήσουν τις επιδόσεις του κ. Αγοραστού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο… Οι ίδιοι οι πολίτες, δεν θα επιτρέψουν στην Αιρετή Περιφέρεια, να γίνει η «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», για την αναβάπτισή του στην κομματική ιεραρχία και την επανάκαμψή του στο πολιτικό προσκήνιο».

Ανακοίνωση υποψηφίων στη Λάρισα

Τα πρόσωπα που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού του Απόστολου Παπατόλια «Θεσσαλών Δύναμη» στη Λάρισα ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα τα ονόματα των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων είναι τα εξής:

1. ΑΡΗΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

2. ΑΛΜΥΡΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3. ΒΑΓΕΝΑ ΑΓΓΕΛΑ

4. ΒΑΣΙΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

5. ΒΛΑΧΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

6. ΒΟΥΖΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

7. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑ

8. ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

9. ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

10. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

11. ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

12. ΚΟΥΤΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

13. ΚΟΥΤΣΟΜΑΡΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

14. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

15. ΜΠΑΡΜΠΑΤΖΑ ΒΟΥΛΑ

16. ΝΟΤΑΣ ΑΧΙΛΕΑΣ

17. ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ

18. ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

19. ΠΟΥΤΣΙΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

20. ΣΑΡΜΑΝΤΑ ΑΝΝΑ

21. ΣΚΟΥΠΡΑΣ ΦΩΤΗΣ

22. ΣΚΡΙΑΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

23. ΤΣΙΑΚΟΑΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

24. ΤΥΜΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

25. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου