ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Λακκούβες
Επιτέλους ξεκινάει η μάχη κατά της λακκούβας, διότι το πρόβλημα είχε πάρει πλέον διαστάσεις. Όχι τίποτα άλλο αλλά έχουμε χάσει και το μπούσουλα. Ποιες είναι οι λακκούβες της ΔΕΥΑΜΒ, ποιες από άλλα έργα που φτιάχνουν οι τεχνικές υπηρεσίες και ποιες από το φυσικό αέριο που επίσης σκάβει. Μόλις πάντως ανοίξει για τα καλά ο καιρός… θα αρχίζει να πέφτει η άσφαλτος να τελειώσουν και τα προβλήματά μας.
Β.Κ

Και το κυκλοφοριακό
θέλει το Γερμανό του…

Πολλά είναι τα παράπονα συμπολιτών για το κυκλοφοριακό αλαλούμ που παρατηρείται τις απογευματινές ώρες, κυρίως κατά τις ημέρες που είναι ανοικτή η εμπορική αγορά του Βόλου, στην οδό Ογλ, εκεί όπου τους τελευταίους μήνες λειτουργεί γνωστό πολυκατάστημα.
Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Αποδεικνύεται σε μία ακόμη περίπτωση το τραγικό λάθος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να δώσει άρον-άρον άδεια στη γνωστή αλυσίδα, σ΄ έναν δρόμο που το πλάτος του δεν επιτρέπει ούτε την κυκλοφορία… μοτοποδηλάτου.
Με περισσή ελαφρότητα δόθηκε άδεια σε κάποιο πολυκατάστημα που η κίνησή του μέσα σ΄ αυτό, εγείρει ερωτηματικά από πού αντλεί τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης που απαιτούνται από το νόμο και αν οι θέσεις που έχει εξασφαλίσει στον παρακείμενο υπέργειο χώρο στάθμευσης προορίζονται αποκλειστικά για τους πελάτες του ή για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις πληρώσουν.
Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι εύλογο το αίτημα που διατυπώνεται από πολλές πλευρές ότι είναι επιτακτική ανάγκη αυτή η σύμβαση, που ούτως ή άλλως έχει εγείρει πολλές αντιδράσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, να επανεξεταστεί με τη δέουσα προσοχή από τη νέα Δημοτική Αρχή και την αρμόδια Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου, προκειμένου και οι δύο να εκπέμψουν σήμα ότι δεν μπορούν μερικοί να κάνουν… πάρτυ στο κέντρο της πόλης, τη στιγμή που το κυκλοφοριακό έχει αναγορευτεί σε κορυφαίο πρόβλημα για το Βόλο…
Α.Τ.

Οι προσόψεις των κτιρίων
Είναι παρήγορο και θετικό το γεγονός ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Στάμος έχει στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του μία παλαιότερη επισήμανση της στήλης για τη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες οικοδομών που οι ιδιοκτησίες τους είναι κατά μήκος των οδών εισόδου και εξόδου προς και από το Βόλο, με στόχο την αισθητική αναβάθμισή τους.
Το ακούσαμε και το χαρήκαμε σε προχθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή από το στόμα του ίδιου του Αντιδημάρχου και δεν απομένει παρά η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να πάρει σάρκα και οστά…
Α.Τ.

Το πλύσιμο των κάδων
Το καλοκαίρι πλησιάζει και είναι εύλογο η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να έχει κατά νου τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργήσει τα λιγότερα δυνατά προβλήματα με το πλύσιμο των κάδων, που αναδίδουν πολύ συχνά δυσάρεστες οσμές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Η υπηρεσία του Δήμου υποστηρίζει ότι είναι εφικτό το πλύσιμο των κάδων δύο φορές την εβδομάδα με τα τρία πλυντήρια κάδων που διαθέτει, με το μοναδικό ωστόσο πρόβλημα να εστιάζεται αυτή τη στιγμή στην έλλειψη προσωπικού που θα πρέπει να προσληφθεί, έστω και μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να είναι εφικτή αυτή η επιπρόσθετη αλλά τόσο αναγκαία εργασία της υπηρεσίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου