ΤΟΠΙΚΑ

Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος

εκοιμήθη-ένας-μεγάλος-ιεραπόστολος-ε-241273

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, κοιμήθηκε χθες, σε ηλικία 87 ετών, ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος, Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος φέρει τον ίδιο τίτλο.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος (κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης) γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα από γονείς Μικρασιάτες. Το 2003 εξελέγη Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζα. Το 2010 παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής και εξελέγη Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 Μαρτίου του 2016 η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, διά του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη ΓΕΧΑ Βόλου, απένειμε στον Μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική.

Η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Ιεράρχου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, στην Αθήνα, και σ’ αυτήν θα συμμετάσχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου