ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάστηκε ερήμην για κλοπή χρυσαφικών από σπίτι στον Βόλο

καταδικάστηκε-ερήμην-για-κλοπή-χρυσα-242162

Εκλεψε χρυσές αλυσίδες, βραχιόλια, κολιέ με ρουμπίνια συνολικής αξίας 20.000 ευρώ από σπίτι στον Βόλο, και στη συνέχεια αποπειράθηκε να τα πουλήσει σε καταστήματα της πόλης.

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 38χρονο ημεδαπό που δικάστηκε ερήμην για κλοπή που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Ιωνία.

Το δικαστήριο καταδίκασε παράλληλα και τον 73χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας που λειτουργεί κατάστημα με μπιζού στον Βόλο, σε τρείς μήνες φυλάκιση για αποδοχή μίας κλεμμένης χρυσής αλυσίδας, την οποία παρέλαβε από τον 38χρονο πληρώνοντας 90 ευρώ.

Η τρίτη κατηγορούμενη της υπόθεσης, υπάλληλος του καταστήματος, εναντίον της οποίας είχε σχηματιστεί κατηγορία επίσης για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, κρίθηκε αθώα, καθώς αποδείχτηκε ότι δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή.

Στο μεταξύ, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες 29χρονο Βολιώτη σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Τον Αύγουστο του 2015 ο 29χρονος φέρεται να οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος επαγγελματικό φορτηγό αυτοκίνητο στη Μαιάνδρου με κατεύθυνση προς Λ. Ειρήνης και να μην επιδεικνύει τη δέουσα προσοχή και σύνεση.

Στη διασταύρωση της Μαιάνδρου με την Ελ. Βενιζέλου δεν διέκοψε την πορεία του οχήματός του, ενώ ο φωτεινός σηματοδότησης είχε ανάψει κόκκινο, και παρέσυρε μηχανή, τραυματίζοντας τον οδηγό της και τη συνεπιβάτη του.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου