ΤΟΠΙΚΑ

Νέα συγκέντρωση για τη ρύπανση

νέα-συγκέντρωση-για-τη-ρύπανση-851206

Συγκέντρωση Αρχών και Φορέων πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου στις 2 μ. μ. στα γραφεία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Η πρόσκληση έχει αποσταλεί προς:
Το Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλια, τους Δημάρχους Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρη, Ν. Ιωνίας κ. Παύλο Μαβίδη, Αγριάς κ. Θωμά Παπαευθυμίου, Ιωλκού κ. Πάρι Μουτσινά, Πορταριάς κ. Βασ. Κοντορίζο, τους επικεφαλής των μειοψηφιών της ΝΑΜ και των παραπάνω Δήμων, τους φορείς: ΓΕΩΤΕΕ, Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, Εργατικό Κέντρο Βόλου, Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας, Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογο Τραπεζοϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Σταθμό Προστασίας Αγρίων Ζώων και Πουλιών Ν. Ιωνίας, Σύνδεσμο Χημικών Θεσσαλίας, ΤΕΕ Παράρτημα Μαγνησίας και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Παλιού Λιμεναρχείου.
Στη σύσκεψη θα γίνει ενημέρωση για την υλοποίηση των αποφάσεων που είχαν ληφθεί στην προηγούμενη σύσκεψη, που είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15-2-07.
Υπενθυμίζουμε ότι τότε είχαν ληφθεί οι εξής ομόφωνες αποφάσεις:
1) Να γίνει εμπεριστατωμένη μελέτη για την ατμοσφαιρική ρύπανση του Π.Σ. Βόλου η οποία να προσδιορίζει και τις πηγές ρύπανσης.
2) Να γίνει επιδημιολογική έρευνα για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στην υγεία των πολιτών.
3) Να σταλεί από τις αρχές και τους φορείς της Μαγνησίας έγγραφο προς όλους τους αρμόδιους Υπουργούς για τη χρηματοδότησης των μελετών για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την επιδημιολογική έρευνα.
4) Να γίνει σε σύντομο διάστημα Ημερίδα για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις επιπτώσεις της στην υγεία. Προτάθηκε για την οργάνωση της Ημερίδας να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή από εκπροσώπους του ΤΕΕ Μαγνησίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.
5) Εάν μέχρι το Πάσχα δεν δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν, να αρχίσουν κινητοποιήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου