ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη για επίθεση με μαχαίρι

κάθειρξη-για-επίθεση-με-μαχαίρι-244590

Καταδίκη σε δεύτερο βαθμό σε Βολιώτη κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Κάθειρξη επτά ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία τελέστηκε από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, επέβαλε τη Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε Βολιώτη.

Η υπόθεση αφορούσε σε άγριο τσακωμό που συνέβη σε μπαρ του Βόλου στα τέλη Δεκέμβρη του 2012. Ο καταδικασθείς επιτέθηκε με μαχαίρι στο θύμα και του κατάφερε χτυπήματα στον λαιμό τραυματίζοντάς τον και παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο εκδίκηση για τον χωρισμό του με την αδερφή του θύ- ματος.

Οι σκηνές του επεισοδίου ζωντάνεψαν με τα πιο μελανά χρώματα στο δικαστήριο. Το θύμα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη.

«Ξαφνικά ήρθε από πίσω και πιάνοντάς μου το στόμα με έκοψε με ένα μαχαίρι στο λαιμό και μ’ έριξε κάτω» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την «Ελευθερία», επισημαίνοντας ότι αιμορραγούσε ακατάσχετα και γι’ αυτό είναι θαύμα που ζει σήμερα.

Νωρίτερα επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο ίδιος δεν είχε σχέση με τον κατηγορούμενο, αλλά ότι ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την αδερφή του. Ήξερε, όπως κατάθεσε, ότι στο κέντρο που θα πήγαινε με ένα φίλο του θα ήταν κι εκείνος, αλλά δεν έδωσε σημασία.

Ερωτηθείς για τη σχέση του κατηγορούμενου με την αδερφή του, είπε ότι είχαν διακόψει έξι μήνες πριν από την επίθεση. Συνέχιζε όμως να έρχεται στο σπίτι και να μας απειλεί, επισήμανε, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος τού επιτέθηκε επειδή τον θεωρούσε υπαίτιο για τον χωρισμό του.

Στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας και η αδερφή του θύματος, η οποία περιέγραψε το καταδικασθέντα ως έναν βίαιο άνθρωπο που νευρίαζε και ζήλευε.

Μεταξύ άλλων είπε ότι ένα βράδυ είχε πάει και στην ίδια με το μαχαίρι.

Να επισημανθεί ότι ο καταδικασθείς δεν ήταν παρών στο δικαστήριο. Στο πρωτόδικο δικαστήριο πάντως που ήταν παρών, είχε ζητήσει «συγνώμη» και είπε για τις πράξεις τους ότι ήταν θολωμένος και δεν ήξερε τι έκανε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου