ΤΟΠΙΚΑ

Ακάλυπτο το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

ακάλυπτο-το-κέντρο-υγείας-σκιάθου-494110

Σύμφωνα με τον νόμο ο οποίος ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου ο διευθυντής του Κ.Υ. είναι υποχρεωμένος να εφημερεύει επτά ημέρες το μήνα εκ των οποίων οι δύο είναι εφημερίες ετοιμότητας, δηλαδή καλείται να έρθει στο Κέντρο Υγείας εάν υπάρξει επείγον περιστατικό. Το ίδιο ισχύει και για τους επιμελητές που έχουν έντεκα εφημερίες το μήνα, εκ των οποίων οι τέσσερις ετοιμότητας.

Έτσι λοιπόν το Κ. Υ. Σκιάθου το οποίο έχει Διευθυντή και Επιμελήτρια Β’ είναι καλυμμένο από ειδικό γιατρό –πλην παιδιάτρου και οδοντιάτρου- μόνο 18 ημέρες το μήνα, ενώ για τις υπόλοιπες δεν υπάρχει γιατρός.

Το ίδιο γίνεται και στους οδηγούς ασθενοφόρων, καθώς πρέπει να γίνονται 90 βάρδιες το μήνα κι από αυτές οι 16 είναι ακάλυπτες, μιας και οι οδηγοί δεν επαρκούν για να τις καλύψουν. Επιπλέον οι οδηγοί δεν έχουν λάβει καθόλου άδειες για το 2010 και είναι υποχρεωμένοι να τις λάβουν, μεγεθύνοντας έτσι το πρόβλημα, μιας και το κενό θα διογκωθεί εάν έστω και ένας οδηγός λάβει άδεια.

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο Δήμος Σκιάθου, ο οποίος επικοινώνησε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία τηρεί στάση αναμονής. Κάτοικοι του νησιού αλλά και το δυναμικό του Κέντρου Υγείας εκπέμπουν SOS και ζητούν να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ειδικούς γιατρούς αλλά και σε αγροτικούς, καθώς υπάρχουν μόνο δύο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου