ΤΟΠΙΚΑ

Αρωγός στην Αργώ το Λεμάν

αρωγός-στην-αργώ-το-λεμάν-851206

Ο Δήμος του Λεμάν της Γαλλίας, αδελφοποιημένη πόλη με το Βόλο, είναι πρόθυμος να υποστηρίξει έμπρακτα τις μεγάλες πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την «Αργώ» και τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας (από το 1983) και των πολυποίκιλων δράσεων που σφυρηλάτησαν αληθινή φιλία και δεσμούς μεταξύ των κατοίκων τους οι δυο Δήμοι προβάλλουν τα ενδιαφέροντα των δυο πόλεων στον πολιτισμικό, κοινωνικό και τουριστικό τομέα στοχεύοντας τη διεύρυνση των φιλικών σχέσεων και ανταλλαγών.
Ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης του Λεμάν της Γαλλίας, Ζαν-Κλώντ Μπουλάρ, εμπνεόμενος από το ελληνικό φως και το αγαπημένο του χρώμα της θάλασσας του Παγασητικού, δηλώνει έτοιμος να υποστηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια και δράση του Δήμου Βόλου που στοχεύει σε μεγάλες διοργανώσεις με διεθνή εμβέλεια, όπως είναι το εγχείρημα « Αργώ» και η η υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Προς την κατεύθυνση αυτή η μεγάλη ετήσια έκθεση βιβλίου που διοργανώνει το Λεμάν εδώ και 25 χρόνια- με απήχηση σε ολόκληρη τη Γαλλία, φέτος έχει ως θέμα « Οι λαοί της θάλασσας» με ιδιαίτερο αφιέρωμα στους Αργοναύτες καθώς και τον Οδυσσέα. Στην έκθεση αυτή επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο Δήμος Βόλου.
Συγκεκριμένα, με επιστολές που απέστειλε ο Δήμαρχος του Λεμάν προς το Δήμαρχο του Βόλου κ. Αλέκο Βούλγαρη όσο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Φοινικόπουλο, δια μέσου της κ. Ανθούλας Ελευθερίου –Ντελαγιέ, με την οποία πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Βόλου, αναφέρει τα εξής:
«Δεδομένης της ιδιομορφίας της πόλης σας και των δεσμών αδελφότητας και φιλίας που έχουμε, θα επιθυμούσα τη συμμετοχή σας στο γεγονός αυτό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Βόλο, τον Ιούνιο 2006, είχα την ευκαιρία να δω την καταπληκτική δουλειά σας πάνω στην ανακατασκευή του πλοίου των Αργοναυτών. Το βρίσκω ιδιαιτέρως ενδιαφέρον να γνωρίσουν οι κάτοικοι του Μαν τη δουλειά αυτή και είμαι χαρούμενος που ο Βόλος μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε το ναυτικό και ιστορικό πλούτο.
Στο πλαίσιο αυτό είμαι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσω να ηγηθείτε της αποστολής που θα συμμετάσχει στην «25η Ώρα του Βιβλίου» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007. Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της πόλης των Αργοναυτών στο σαλόνι μας θα δώσει μια επιπλέον διάσταση στην εκδήλωση αυτή, που ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία (30.000 επισκέπτες, 250 συγγραφείς)».
Στην έκθεση αυτή, την οποία θα συνοδεύσει αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο Βόλου κ. Α. Βούλγαρη, ο Δήμος Βόλου θα συμμετάσχει με έκθεση φωτογραφίας, γεωγραφικούς χάρτες, μακέτες, ταινίες, βιβλία και άλλο οπτικοακουστικό υλικό.
Στο ίδιο πνεύμα της φιλικής συνεργασίας και των ανταλλαγών, η Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων του Μαν κ. Νομινίκ Νιντεκόρν απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο Βόλου στην οποία εκφράζει την πρόθεσή της για συνεργασία, η οποία είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια για το θέμα του τραμ, καθώς και για άλλα ζητήματα που σχετίζονται με μεταφορές, τουρισμό, πολιτισμό, πανεπιστήμιο κλπ.
Ειδικότερα στην επιστολή της Αντιδημάρχου τονίζονται τα εξής: Ως Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων του Μαν είχα ήδη την ευχαρίστηση να συνοδεύσω την αποστολή της πόλης σας στα πλαίσια της ενημέρωσής της πάνω στο έργο μας για το τραμ, καθώς και την ευκαιρία να επισκεφθώ δύο φορές τον Βόλο, την πρώτη συνοδεύοντας τον Δήμαρχο, τον Ιούνιο 2006.
Θεωρώ πολύ σημαντικές τις επισκέψεις αυτές, κατά τις οποίες διαπιστώσαμε αρκετούς τομείς στους οποίους μπορούμε να αναπτύξουμε συνεργασίες: μεταφορές, τουρισμός, πολιτισμός, πανεπιστήμιο… Θέλω να σας επιβεβαιώσω την επιθυμία του Δήμου μας να συνεχιστεί και ν’ αναπτυχθεί η συνεργασία αυτή σε όλους τους τομείς.
Ελπίζω, βέβαια, ότι σύντομα θα έχουμε την ευχαρίστηση να συναντήσουμε εσάς και την ομάδα σας, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε περισσότερο τη συνεργασία μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου