ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στην ΑΓΕΤ

εκλογοαπολογιστική-συνέλευση-στην-α-851206

“Εντονο συνδικαλιστικό χρώμα” αποκτούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων στο εργοστάσιο Όλυμπος στην Αγριά.
Την ψήφο των εργαζομένων θα διεκδικήσουν τελικά 4 ψηφοδέλτια στις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 26 και 27 Απριλίου, η Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων, η ΔΑΚΕ, η Δημοκρατική Συνεργασία και το νεοσυσταθέν ψηφοδέλτιο ΑΣΚΕ-Βάρδια που προέρχεται από τους διαγραφέντες της ΔΑΚΕ Ολύμπου.
Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ χθες και σήμερα ψηφίζουν για τον διοικητικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης και τον προϋπολογισμό του 2007, όπως επίσης για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει τις εκλογές του σωματείου.
Η χθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση “χρωματίστηκε” από την κόντρα μεταξύ του απερχόμενου προεδρείου που συγκροτείται από την Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων και τη ΔΑΚΕ με τη “Δημοκρατική Συνεργασία” και επικεντρώθηκε κυρίως στη σύμβαση που υπογράφηκε για το 2007 και το 2008.
Ο απερχόμενος πρόεδρος του σωματείου κ. Κων. Τσαντός υπεραμύνθηκε της σύμβασης επισημαίνοντας ότι από το 1998 οι εργαζόμενοι έχουν να πετύχουν ετήσια αύξηση 5%
και εκτίμησε ότι είναι μία από τις καλύτερες συμφωνίες που έγιναν και που ήταν αποτέλεσμα της πίεσης του σωματείου προς την Εταιρία.
Ο κ. Κων. Τσαντός επίσης ανέφερε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι άνοιξε ο δρόμος για προσλήψεις προσωπικού, καθώς ήδη από τον προηγούμενο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 22 άτομα.
“Όλα αυτά τα πετύχαμε με εργασιακή ειρήνη,διάλογο και σκληρές διαπραγματεύσεις, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαντός, που απέδωσε σε προσωπικές φιλοδοξίες τη δημιουργία του άλλου ψηφοδελτίου από πρώην στελέχη της ΔΑΚΕ και επισήμανε ότι είναι θνησιγενές, διότι δεν έχει αρχές και δεν στοχεύει να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους.
Έντονα επικριτικός στα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης ήταν ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας, μέλος του Δ.Σ του σωματείου Δημ. Παπαϊωάννου, που κατήγγειλε το σωματείο ότι είναι κατώτερο των περιστάσεων και υποστήριξε ότι με καλύτερες και πιο επίπονες διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί συμφέρουσα σε επίπεδο αυξήσεων σύμβαση με την Εταιρία.
Ο ίδιος επίσης επισήμανε ότι οι προσλήψεις που έγιναν δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι από το απερχόμενο προεδρείο ώστε να παραγνωρίζονται τα προβλήματα εντατικοποίησης στους χώρους δουλειάς και ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρέπει να αντιμετωπιστεί συντονισμένα.
Στις επικρίσεις του κ. Παπαϊωάννου απάντησαν οι κ.κ. Δημ. Χλέμπος και Βάιος Κουκλουμπέρης που ζήτησαν να μην ισοπεδώνονται τα θετικά αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων προς όφελος των εργαζομένων, στο βωμό της δημιουργίας εντυπώσεων εν όψει εκλογών στο σωματείο και ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να εμφανίζονται ως τιμητές όσοι έχουν την ευθύνη για την κατάργηση του συστήματος αμοιβών μέσα στο εργοστάσιο.
Χθες και σήμερα το προσωπικό της ΑΓΕΤ ψηφίζει για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, καθώς και για την έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού 2006 και του προϋπολογισμού 2007.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου