ΤΟΠΙΚΑ

«Οχι» στην εργασία την Κυριακή λένε έμποροι, εργαζόμενοι, φορείς και Σύλλογοι

οχι-στην-εργασία-την-κυριακή-λένε-έμ-250585

Υψώνουν τη φωνή τους και λένε «όχι» στην κυριακάτικη εργασία. Κάλεσμα προς τον εμπορικό κόσμο να μην ανοίξει τα καταστήματά του μεθαύριο Κυριακή 5 Νοεμβρίου, επαναλαμβάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, ενώ ανακοινώσεις κατά της εργασίας την Κυριακή εξέδωσαν η διοικούσα παράταξη του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, το ΕΚΒ, που στηρίζει την κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων, η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ που συμμετέχει επίσης στην κλαδική απεργία, ο Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Μαγνησίας και ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην απεργία απευθύνει και η διοικούσα παράταξη του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας «Ενωτική Κίνηση», η οποία ζητάει παράλληλα από το καταναλωτικό κοινό να μην προβεί σε αγορές την Κυριακή.

«Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησής της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου για μεθαύριο Κυριακή με αίτημα να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση τον νόμο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση Τσολάκογλου του Τσίπρα στο συμπληρωματικό Μνημόνιο του Μάιου και μετά από επιταγή των “δανειστών” και των μεγαλοεργοδοτών, απεργία στην οποία θα συμμετάσχει και η παράταξή μας» ενημερώνει.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του ΕΚΒ, που στηρίζει την κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων, επανεκφράζει την ξεκάθαρη και σταθερή θέση της ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στην υποκρυπτόμενη πρόθεση για οριστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Το ΕΚΒ καλεί λοιπόν την κυβέρνηση να σταματήσει να εκχωρεί στους δανειστές και στο μεγάλο κεφάλαιο κατακτήσεις των εργαζόμενων, που έχουν κερδηθεί με αγώνες.

«Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Νοέμβρη στην Ερμού και Ιωλκού στις 10.30 το πρωί», προτρέπει από την πλευρά του η Επιτροπή Αγώνα του Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ.

«Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μία μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Επιτροπή Αγώνα των Εμπροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ κλιμακώνει την πάλη της με τη συμμετοχή της και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι Σύλλογοι Χρυσοχόων – Ωρολογοποιών και Οπτικών και Οπτομετρών Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, οι χρυσοχόοι ωρολογοποιοί ενημερώνουν ότι η συνέλευσή τους αποφάσισε τα καταστήματα να είναι κλειστά τις Κυριακές με εξαίρεση την Κυριακή των Βαΐων και τις δύο Κυριακές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι οπτικοί και οπτομέτρες τέλος αποφάσισαν επίσης συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου