ΤΟΠΙΚΑ

Να δεσμευτούν πάλι τα ακίνητα της Εθνικής

να-δεσμευτούν-πάλι-τα-ακίνητα-της-εθνι-851206

Προκειμένου να αποτινάξει από πάνω του οποιαδήποτε σκιά που πιθανόν να του προσάψουν ορισμένοι για σκοπιμότητες που έγιναν από δόλο ή από αμέλεια, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Δανηλόπουλος με επιστολή που απέστειλε προ δεκαημέρου στο Δήμαρχο Βόλου τού επισημαίνει μία εκκρεμότητα που υπάρχει, μετά το ναυάγιο στο οποίο οδηγήθηκε για οικονομικούς λόγους η συμφωνία του Δήμου με την Εθνική Τράπεζα για την αγορά του ακινήτου Γκλαβάνη.

Όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας η εκκρεμότητα που υπάρχει είναι ότι από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην απόκτηση μέσω δανείου του ακινήτου Γκλαβάνη, θα πρέπει να ανακληθεί και η περυσινή απόφαση 183/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε παράλληλα και τον αποχαρακτηρισμό για ακόμη τέσσερα ακίνητα της Τράπεζας, όπως και για ένα οικόπεδο, τα οποία είναι επίσης ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας.

Ειδικότερα στην επιστολή του προς το Δήμαρχο Βόλου ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας σημειώνει τα ακόλουθα:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σχετικά με την υπόθεση αγοράς εκ μέρους του Δήμου έκτασης πρώην εργοστασίου Γκλαβάνη, φερομένης ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στη οδό Παπαδιαμάντη και στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Εθνική Τράπεζα, εκτός του χρηματικού αντιτίμου, με την ανωτέρω σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου απελευθερώνονταν από πολεοδομικούς χαρακτηρισμούς τέσσερα άλλα ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας.

Η υπόθεση της συγκεκριμένης αγοράς έχει παγώσει και η σημερινή και μελλοντική οικονομική κατάσταση του Δήμου Βόλου δεν θα επιτρέψει, κατά τη άποψή μου, την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς και άρα πρέπει να τροποποιηθεί και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους πολεοδομικούς χαρακτηρισμούς.

Κατόπιν των ανωτέρω, καταλήγει στην επιστολή του προς το Δήμαρχο Βόλου ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Δανηλόπουλος, προτείνω την εισαγωγή θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την κατάργηση της 183/2009 απόφασης με τίτλο «τροποποιήσεις σχεδίου πόλης σε ακίνητα ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας».

Στο αίτημα του Αντιδημάρχου Βόλου συμφώνησε την επόμενη μέρα με ιδιόχειρο σημείωμά του και ο Δήμαρχος Βόλου. Κατόπιν τούτου με νέα επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο με τίτλο «Κατάργηση της 183/2009 απόφασης που αφορούσε σε τροποποιήσεις σχεδίου πόλης σε ακίνητα ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας».

Σημειώνεται πως εκτός από την αγορά του ακινήτου Γκλαβάνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέβλεπε ότι θα αποχαρακτηριστούν τα παρακάτω ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο:

1) Αχιλλέως – Κωνσταντά – Επτά Πλατανίων – Χείρωνος που είναι χαρακτηρισμένος με ΦΕΚ ως κοινόχρηστος χώρος (πλατεία)

2) Τζάννου –Τσοποτού – Δονδολίνων – Σαράτση. Ήταν χαρακτηρισμένος για βρεφονηπιακός σταθμός. Είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού (ΦΕΚ) και προτάθηκε με την περυσινή απόφαση η κατάργηση της χρήσης του βρεφονηπιακού σταθμού.

3) Σοφοκλέους – Σέφελ – 28ης Οκτωβρίου – Ροζού. Ηταν προτεινόμενη χρήση για παιδική χαρά και με την περυσινή 183/2009 απόφαση του Δ.Σ. Βόλου θα απελευθερωνόταν.

4) 28ης Οκτωβρίου – Θέμιδος – Τ. Οικονομάκη – Ελ. Βειζέλου ήταν χώρος εκπαίδευσης ως προτεινόμενη χρήση και με την περυσινή απόφαση του Δ.Σ. Βόλου θα απελευθερωνόταν επίσης

5) Χείρωνος – Ρ. Φεραίου – Αχιλλέως – Κωνσταντά. Ήταν χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων με ΦΕΚ και με την περυσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα απελευθερωνόταν επίσης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου