ΤΟΠΙΚΑ

Κυριακάτικη …”γυμναστική” στους αντιδημάρχους του

κυριακάτικη-γυμναστική-στους-αντ-851206

Επιχείρηση λακκούβα… στο Βόλο με στόχο μέσα στους επόμενους μήνες να αποκατασταθούν τομές και λακκούβες στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.
Για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών χθες πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη της ΔΕΥΑΜΒ και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου στο γραφείο του δημάρχου υπό την προεδρία του κ. Αλέκου Βούλγαρη, ενώ το ίδιο θέμα και οι εργολαβίες που πρέπει να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα απασχόλησαν και σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του με τους αντιδημάρχους.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου να συντονιστούν ώστε έχοντας πλέον ιεραρχήσει τις προτεραιότητες να προχωρήσουν οι αντίστοιχες εργολαβίες.
Η ΔΕΥΑΜΒ, όπως ανακοινώθηκε μέσα στο Μάιο θα ξεκινήσει τρεις διαφορετικές εργολαβίες, ενώ αντίστοιχα οι Τεχνικές Υπηρεσίες προχωρούν σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα με ισάριθμες εργολαβίες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες του δημάρχου Βόλου, η ΔΕΥΑΜΒ ξεκινά με τρεις εργολαβίες την προσπάθεια για αποκατάσταση λακκούβων και τομών από έργα που έγιναν στο κέντρο της πόλης αλλά και περιφερειακά στις συνοικίες.
Στις 8 Μαΐου θα δημοπρατηθεί εργολαβία προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που θα καλύψει το μέτωπο αποκατάστασης περίπου 300 λακκούβων και τομών που έχει καταγράψει η υπηρεσία σε όλο το Πολεοδομικό συγκρότημα. Ο χρόνος περάτωσης του έργου καθορίστηκε στους 4 μήνες.
Παράλληλα θα ξεκινήσει η εργολαβία για περίπου 5.000 τ.μ νέου ασφαλτοτάπητα στις βασικές αρτηρίες της πόλης αλλά και περιφερειακά, από τον τομέα της αποχέτευσης, ενώ μία τρίτη εργολαβία έχει εξασφαλισμένη πίστωση περίπου 80.000 ευρώ από προηγούμενη εργολαβία που επίσης θα απορροφηθούν από τη ΔΕΥΑΜΒ σε αποκαταστάσεις.
Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου εξάλλου δρομολογούνται τέσσερις διαφορετικές εργολαβίες.
Η πρώτη εργολαβία με πίστωση 400.000 ευρώ αφορά νέες κατασκευές ασφαλτοταπήτων στον κεντρικό τομέα, η δεύτερη προϋπολογισμού 250.000 ευρώ αφορά πεζοδρομήσεις σε συνοικίες και στο κέντρο, η τρίτη εργολαβία αφορά ανακατασκευές δρόμων και διάφορες βελτιώσεις με πίστωση 350.000 ευρώ και τέλος από εργολαβία που ξεκίνησε το 2005 θα διατεθούν 200.000 ευρώ που επίσης αφορούν κατασκευές νέων ασφαλτοταπήτων.

Οι παρεμβάσεις στο κέντρο
Σύμφωνα με το πίνακα των εργασιών που συνέταξε το Τμήμα Οδοποιίας των Τεχνικών Υπηρεσιών στο κέντρο της πόλης θα γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις :
Στην 28ης Οκτωβρίου (Αθανασίου Διάκου με Ροζού)
28ης Οκτωβρίου (Ροζού- Σέφελ) και από Σέφελ μέχρι Κοραή
28ης Οκτωβρίου από Χατζηαργύρη μέχρι Κουταρέλια και από Κουταρέλια μέχρι Π. Μελά, από Π. Μελά μέχρι Ιωλκού και Λώρη και στο τμήμα μέχρι Αντωνοπούλου, από Αντωνοπούλου μέχρι Κ. Καρτάλη, στο κομμάτι Κ. Καρτάλη- Τοπάλη και Τοπάλη -Σπυρίδη όπου θα γίνουν ανακατασκευές ρείθρων, εκσκαφή οδοστρώματος, κατασκευή ραμπών για ΑΜΕΑ, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και αναδιάταξη των μαρμάρινων κρασπέδων.
Στην οδό Γαλλίας στα τμήματα από Δον Δαλεζίου- Κ. Καρτάλη, Κ. Καρτάλη έως Αντωνοπούλου, από Αντωνοπούλου έως Ιωλκού, Γ. Καρτάλη από Π. Μελά έως Κοραή, και Ηπείρου από Αργοναυτών έως Δημητριάδος, Κοραή από Ιάσονος μέχρι Δημητριάδος και Αλαμάνας από Καρατζά μέχρι Αγίων Αναργύρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου