ΤΟΠΙΚΑ

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 4 Μαΐου με Βρετανούς τουρίστες

η-αρχή-γίνεται-την-παρασκευή-4-μαΐου-με-851206

Δειλά – δειλά από την Παρασκευή 4 Μαΐου ξεκινά η κίνηση με τις πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό προς τη Σκιάθο. Οι πρώτες πτήσεις θα έχουν σχετικά μικρή πληρότητα, περίπου 30%, όπως επισημαίνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στο νησί, καθώς η κανονική κίνηση αναμένεται να ξεκινήσει από τις 25 Μαΐου, οπότε θα αρχίσει η κανονική τουριστική σαιζόν για το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Μαγνησίας.
Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φέτος στο νησί του Παπαδιαμάντη αναμένεται να καταφθάσουν περίπου 12.000 ξένοι τουρίστες, από τους οποίους οι περισσότεροι θα είναι για μία ακόμη χρονιά Βρετανοί.
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι η Σκιάθος είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός και για τους Ελληνες , οι οποίοι όμως κάνουν τις θερινές τους διακοπές το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, ενώ οι διακοπές των Ιταλών, οι οποίοι επίσης δείχνουν προτίμηση στο νησί, ξεκινούν από τον ερχόμενο Ιούνιο.
Στο νησί του Παπαδιαμάντη δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι σημειώνουν ότι η βρεταννική αγορά είναι ήδη κορεσμένη για το νησί και δεν υπάρχει άλλη δυναμική αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη αγορά. Σημειώνεται πως ένα πακέτο διαμονής και των αεροπορικών εισιτηρίων με πτήση τσάρτερ στη Σκιάθο κοστίζει περίπου 450-550 βρετανικές λίρες, αν η κράτηση έγινε από πέρυσι για το φετινό καλοκαίρι, ενώ αν η κράτηση έγινε πριν από μία εβδομάδα, δεν αποκλείεται το ίδιο πακέτο να κοστίζει 200- 250 λίρες .
Οι ντόπιοι τουριστικοί πράκτορες σημειώνουν ότι θα πρέπει να γίνουν ανοίγματα στις αγορές της πρώην Ανατολικής Ευρώπης , με αιχμή τη Σερβία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και γιατί όχι και τη Βουλγαρία . Σε ό,τι αφορά την μεγάλη ρωσική αγορά, οι ντόπιοι επιχειρηματίες σημειώνουν ότι οι Ρώσοι δεν δείχνουν προτίμηση προς το νησί και αυτό, όπως λένε, οφείλεται στην έλλειψη καζίνου στο νησί, στην έλλειψη ξενοδοχείων πέντε αστέρων και στην έλλειψη καταστημάτων πώλησης ειδών γούνας, στοιχεία στα οποία δείχνουν οι τουρίστες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Εξάλλου στις 8 Μαΐου έχει οριστεί η ημερομηνία δημοπράτησης του δρόμου από Σκιάθο μέχρι Κουκουναριές, ένα έργο που το επιθυμούσαν διακαώς εδώ και αρκετά χρόνια οι ντόπιοι, αλλά δεν κρύβουν τη δυσφορία τους και για το γεγονός ότι τα έργα ξεκινούν μία περίοδο που ξεκινά και η θερινή περίοδος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου