ΤΟΠΙΚΑ

Δικτύωση των Αρχαίων Θεάτρων Θεσσαλίας

δικτύωση-των-αρχαίων-θεάτρων-θεσσαλί-494785

Συνάντηση με τους απολυμένους συμβασιούχους του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας είχε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, στο πλαίσιο της οποίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Παπατόλιας δεσμεύτηκε ότι από τη θέση του Αιρετού Περιφερειάρχη θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ασκώντας κάθε δυνατή και θεμιτή πίεση προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο, μέσα από την βελτίωση ωρίμανσης του έργου.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα μεριμνήσει για τη διασύνδεση του έργου με την πολιτιστική Μεσογειάδα, ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων. «Το σύμβολο της Λάρισας για τους Μεσογειακούς Αγώνες στον τομέα του Πολιτισμού είναι το Αρχαίο Θέατρο και αυτό πρέπει να γίνει ορατό με όλους τους δυνατούς τρόπους», σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε την πολιτική της παράταξής του, σε ότι αφορά στη Δικτύωση των Αρχαίων Θεάτρων της Θεσσαλίας και των Πολιτιστικών προορισμών.

Για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Σε απάντησή του ο κ. Παπατόλιας στον Κ. Αγοραστό σχετικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, εκτίθεται, προσπαθώντας να καλύψει θέματα που δεν γνωρίζει. Καταρχήν, του θυμίζουμε την πρωτοβουλία που αναλάβαμε πριν από μία εβδομάδα για το Μεσογειακό Χωριό. Για την έγκυρη ενημέρωσή του θέτουμε επίσης στη διάθεσή του τις τριακόσιες και πλέον σελίδες του σχετικού Επιχειρησιακού Σχεδίου της Νομαρχίας Μαγνησίας. Πού ήταν αλήθεια όλα τα προηγούμενα χρόνια ο πρώην βουλευτής; Είναι προφανές ότι τώρα θυμήθηκε τους Μεσογειακούς Αγώνες, γιατί βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης ρόλου. Ας πάψει όμως να μας αντιπολιτεύεται, γιατί έτσι δείχνει απλά ότι προετοιμάζεται για τον αυριανό του ρόλο…

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, η παράταξή μας πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί δημόσια και στην έμπρακτη δυνατότητα της Αιρετής Περιφέρειας να συμβάλλει δημιουργικά στον πανθεσσαλικό χαρακτήρα συνολικά των Μεσογειακών Αγώνων».

Για το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας

Εξάλλου, σε άλλη απάντηση στον Κ. Αγοραστό, ο κ. Παπατόλιας μεταφέρει μεταξύ άλλων:

«Παροιμιώδης ο κ. Αγοραστός… Ξέχασε πολύ γρήγορα φαίνεται την κυβερνητική του θητεία, τότε, που «μαγείρευε» μαζί με τον «τσάρο της Οικονομίας» τον κ. Αλογοσκούφη, τους αριθμούς των δεικτών της οικονομίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βέβαια οι ανακρίβειες και η λανθασμένη ενημέρωση που έχει, αφορά όλο το πρόγραμμα που εκπόνησε η ΝΑΜ. Για ενημέρωσή του και για την αλήθεια των πραγματικών δεδομένων, ενημερώνουμε τον κ. Αγοραστό ότι το γραφείο Εύρεσης Εργασίας που χρηματοδοτήθηκε από τους ελάχιστους ιδίους πόρους της ΝΑΜ, επρόκειτο να λειτουργήσει το Φεβρουάριο του 2009, δεν λειτούργησε, όμως, τότε γιατί αν και είχε εκπονηθεί πρόταση περαιτέρω χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ, οι διαδικασίες ήταν τόσο αργές, ώστε μέχρι τέλους του 2009 να μην εξασφαλιστεί καμία περαιτέρω χρηματοδότηση.

Ο κύριος Αγοραστός με αυτή την τακτική, καταδεικνύει ότι διαθέτει ελάχιστη γνώση, ελλιπή πληροφόρηση και ανεπεξέργαστες θέσεις, σε σχέση με τα βασικά ζητήματα άσκησης κοινωνικών πολιτικών, όπως αυτό της καταπολέμησης της ανεργίας.

Με αυτές τις δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τελικά, μάλλον φαίνεται πως από τώρα άρχισε να κάνει «πρόβες» για τα έδρανα της αντιπολίτευσης…»

Περιοδείες Δ. Μεργιαλή

Aπό το Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» ξεκίνησε χθες τις περιοδείες του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» Δημήτρης Μεργιαλής συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την ΕΑΣ Αλμυρού και το δημαρχείο Αλμυρού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου