ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

συνεχίζεται-η-ταλαιπωρία-των-ασφαλισ-255951

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν οι ασφαλισμένοι έμποροι του ΟΑΕΕ συνταξιούχοι και εν ενεργεία στη Μαγνησία, καθώς καλούνται να πληρώσουν, ξανά, εισφορές που έχουν καταβάλει προς τον ασφαλιστικό φορέα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας, έπειτα από σχετική επιστολή που έλαβε από το Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ –ΤΑΕ Μαγνησίας, επισημαίνει στην αρμόδια υπουργό τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται οι ασφαλισμένοι έμποροι του νομού, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα ενός υπαλλήλου που υπεξαίρεσε τις ασφαλιστικές εισφορές, που εκείνοι κατέβαλαν στο ταμείο τους. Ο εν λόγω υπάλληλος, ο οποίος ήδη απεβίωσε, έχει καταδικαστεί, ενώ συγχρόνως έχουν κριθεί ως καταβεβλημένες οι εισφορές που υπεξαιρέθηκαν, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, γεγονός που δικαιώνει τους ασφαλισμένους.

Ωστόσο, η Διοίκηση του ΟΑΕΕ επιμένει και ζητά από τους συνταξιούχους να καταβάλουν εκ νέου τις εισφορές που υπεξαιρέθηκαν. Παρόλο που οι ασφαλισμένοι ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους και η υπηρεσία τους χορηγούσε όλα τα επιδόματα υγείας, τους έδινε βεβαιώσεις εισφορών και ασφαλιστικές ενημερότητες, εντούτοις ζητά πάλι από τους εξαπατημένους εμπόρους να αποδώσουν όσα υπεξαιρέθηκαν. Είναι πραγματικά αδιανόητο, να υφίστανται τέτοια ταλαιπωρία οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι από θύματα εξαπάτησης, ξαφνικά θεωρούνται αφερέγγυοι και κατηγορούμενοι και καλούνται να πληρώσουν, ξανά, αυτά για τα οποία είχαν κοπιάσει και είχαν φροντίσει να αποδώσουν εγκαίρως στο ταμείο τους, τη στιγμή μάλιστα που δικαστικά έχει αποδειχθεί ότι έχουν καταβληθεί οι εισφορές.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από την αρμόδια υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη την ιδιαίτερη περίπτωση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ της Μαγνησίας και να μεριμνήσει για την αδικία που υφίστανται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου