ΤΟΠΙΚΑ

Aλεξανδρούπολη-Βόλος, το νέο οδοιπορικό ζωής από τη Β.Καλούτσα

aλεξανδρούπολη-βόλος-το-νέο-οδοιπορικ-256214

Μηνύματα ελπίδας έστειλε σε κάθε κατεύθυνση η εκδήλωση παρουσίασης της ποδηλατοδρομίας ζωής που πραγματοποίησε πρόσφατα η Βολιώτισσα εικαστικός Βασιλική Καλούτσα, η οποία όπως αποκάλυψε, προτίθεται να επαναλάβει το εγχείρημα, ακολουθώντας την διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Βόλος.

Η εκδήλωση με τίτλο «Κύκλος ζωής» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο καφέ «Τέσσερις εποχές», παρουσία αρκετών Βολιωτών, ήταν αφιερωμένη στη ζωή και εντάχθηκε στο μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Εμπνευστής της βραδιάς ο Βολιώτης ερμηνευτής Απόστολος Γκίκας, ένθερμος υποστηρικτής του εθελοντισμού, οποίος βίωσε την υπερπροσπάθεια της Βολιώτισσας εικαστικού, Βασιλικής Καλούτσα, που διήνυσε, μαζί με τον σύζυγό της Φάνη Παναγωτόπουλο, περισσότερα από 400 χιλιόμετρα, ποδηλατώντας από το Βόλο μέχρι την Αθήνα, σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Ο Βολιώτης ερμηνευτής, τραγούδησε για τη ζωή με αφορμή την ποδηλατοδρομία ζωής, ενημέρωσης κι ελπίδας της Βασιλικής Καλούτσα και δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Αισθάνομαι πολύ ευλογημένος, που κατάφερα και ήμουν μέρος όλης αυτής της υπερπροσπάθειας, νιώθω ευλογημένος που έχω γνωρίσει την Βασιλική και τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψω όλο αυτό που χαρακτηρίζει τη Βασιλική ως άνθρωπο, ως αγωνίστρια, ως καλλιτέχνη και το σημαντικότερο, ως αγωνίστρια της ζωής».

Η εικαστικός – παράδειγμα θέλησης, θάρρους και δύναμης ψυχής, έδωσε τη μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και αναδείχθηκε νικήτρια, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι ανεξάντλητες ανθρώπινες δυνάμεις μπορούν να ξεπεράσουν εμπόδια, δυσκολίες κι απρόοπτα. Εχοντας ολοκληρώσει το μεγάλο εγχείρημα, της ποδηλατοδρομίας από το Βόλο μέχρι το Μαρούσι, βάζει έναν ακόμη φιλόδοξο στόχο, να επαναλάβει το εγχείρημα, ακολουθώντας, αυτή την φορά αντίστροφη διαδρομή, με στόχο να διαδώσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το μήνυμα της ζωής και της ελπίδας.

Οπως ανέφερε η ίδια: «Εχω μαζί μου την αγάπη του κόσμου, τον σεβασμό του κόσμου, την δύναμη που μου έδωσε ο κόσμος να φτάσω στο στόχο μου, παρά τις αντιξοότητες που είχα στο δρόμο μου. Μόλις φτάσαμε στο Μαρούσι, μας γεννήθηκε αυθόρμητα η επιθυμία να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Σύντομα, λοιπόν, θα οργανώσουμε τη νέα ποδηλατοδρομία ζωής σε συνεργασία με τους δήμους, τις περιφέρειες και τους Συλλόγους από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Βόλο, για να μεταφέρουμε κι άλλα μηνύματα στον κόσμο».

Η προχθεσινή εκδήλωση ήταν το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας και οι παριστάμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με την γενναία Βολιώτισσα, να δουν στιγμιότυπα από την ποδηλατοδρομία ελπίδας και να απολαύσουν την μουσική παρουσία του Απόστολου Γκίκα. Κλείνοντας, η Βασιλική Καλούτσα υπογράμμισε ότι «η δύναμη που έχω αποκομίσει από τον κόσμο, μου δίνει το ερέθισμα να κάνω πολλά περισσότερα, να μεταφέρω μηνύματα για το κοινό καλό. Θέλω να θυμίσω στον κόσμο ότι πρέπει να βγάλουμε από μέσα μας τη δύναμη που κρύβουμε, για να προχωρήσουμε, να κάνουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει, τόνισε, πάρα μόνο ο εαυτός μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου