ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μολοχίδη

σήμερα-το-τελευταίο-αντίο-στον-γιάννη-257184

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της τοπική Αυτοδιοίκησης, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, μετά το θάνατο του δημοτικού συμβούλου Βόλου και γνωστού στελέχους της Αριστεράς από τη Νέα Ιωνία Γιάννη Μολοχίδη. Ο Γιάννης Μολοχίδης άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή το βράδυ, σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη στους δικούς του ανθρώπους σε ηλικία 60 χρόνων.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα του πούνε το τελευταίο αντίο στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία.

Ο Γιάννης Μολοχίδης τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου, δίνοντας την άνιση μάχη να κρατηθεί στη ζωή, καθώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια είχε προσβληθεί από καρκίνο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Παρά την προσωπική του δοκιμασία, μέχρι και την τελευταία στιγμή, από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, έδινε τη μάχη για τα ζητήματα της πόλης και ιδιαίτερα της Νέας Ιωνίας στην οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, διατηρώντας μέχρι πριν από λίγο καιρό το τεχνικό του γραφείο ως μηχανικός. Μάλιστα πολλές οικοδομές τόσο στο Βόλο κυρίως όμως στη Νέα Ιωνία «φέρουν την υπογραφή του».

Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος, ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα. Είχε κυριολεκτικά αφιερώσει τη ζωή του στα κοινά, υπηρέτησε σε πολλές θέσεις ευθύνης ως εκλεγμένος στον Δήμο της αγαπημένης του Ν.Ιωνίας και τα τελευταία χρόνια, ως Δημοτικός Σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Βόλου. Ιδρυτικό μέλος των δημοτικών παρατάξεων «Ανθρώπινη Πόλη», «Δρόμοι Συνεργασίας» και τώρα «Μαζί για τον Βόλο», αγωνίστηκε αταλάντευτα και με συνέπεια για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στο πολεοδομικό συγκρότημα, προς όφελος όλων των δημοτών.

Την τρέχουσα περίοδο ήταν για δεύτερη θητεία δημοτικός σύμβουλος του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, ενώ προηγουμένως ήταν επί πολλές θητείες Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ν. Ιωνίας, υπηρετώντας με επιτυχία σε θέσεις ευθύνης.

Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Ιωνίας και υποψήφιος βουλευτής, μεταξύ άλλων στις πρόσφατες εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε σημαντική προσφορά στην Ενωση Ποντίων Μαγνησίας της οποίας ήταν μέλος από νεαρή ηλικία. Ασυμβίβαστος, μέχρι τέλους υπηρέτησε την Αριστερά μέσα από το ΚΚΕ αρχικά και αργότερα από τον Ενιαίο Συνασπισμό, με τον οποίο κατέβηκε και ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος για να βοηθήσει.

Ηταν παντρεμένος με την Ελένη Χαλυβοπούλου, συνταξιούχο καθηγήτρια Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Το άγγελμα του θανάτου του έχει συγκλονίσει όσοι τον γνώρισαν, ενώ συντετριμμένοι είναι οι δικοί του άνθρωποι που μέχρι την τελευταία στιγμή βρίσκονταν στο πλευρό του, στηρίζοντας την προσπάθειά του να βγει νικητής από τη σκληρή δοκιμασία. Σήμερα θα αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον δικό τους άνθρωπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοτικές παρατάξεις

«αποχαιρετούν» τον εκλιπόντα δημοτικό σύμβουλο Βόλου

Ο θάνατος του Γιάννη Μολοχίδη, έχει συγκλονίσει τους συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους. Ανακοινώσεις με αφορμή το θάνατό του εκδόθηκαν από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές, από τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και πρώην δημάρχους.

Η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε: «Ο σύντροφος και συναγωνιστής Γιάννης Μολοχίδης έφυγε από κοντά μας, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στις καρδιές μας, στις ζωές μας και στην κοινωνία του Βόλου.

Σύντροφε Γιάννη καλό σου ταξίδι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα που μαζί ξεκινήσαμε για δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και σε κάθε επιτυχία μας θα αισθανόμαστε το χαμόγελό σου δίπλα μας.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Ο Γιάννης θα παραμείνει ζωντανός στη σκέψη μας και στην καρδιά μας».

Ο βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος αναφέρει: Έφυγε ο σύντροφος Γιάννης Μολοχίδης.

Η ζωή του, όλη η ιστορία της μεταπολιτευτικής περιόδου, γεμάτη αγώνες για δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Η παρουσία του στην αυτοδιοίκηση τεράστια, άφησε πλούσια παρακαταθήκη για τη Νέα Ιωνία και το Βόλο. Η συμμετοχή του στην αριστερά και την πορεία της καθοριστική.

Η νέα γενιά τιμά τον σύντροφο και θα συνεχίσει τον αγώνα του. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του. Καλό σου ταξίδι σύντροφε».

«Είναι βαρύς ο πόνος από την απώλεια του Γιάννη Μολοχίδη σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής. Ενός συντρόφου στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, ενός συναδέλφου στις διεκδικήσεις και τις μάχες για μία Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοιχτή και δημοκρατική, μα πάνω απ’ όλα είναι θλιβερό το καθήκον να αποχαιρετάς έναν φίλο.

Ο Γιάννης Μολοχίδης ήταν παράδειγμα για το ήθος του, για την πολιτική του δράση, για την κοινωνική του ευαισθησία, για τη δημοκρατική του στάση και συνέπεια στις αρχές που πάντα καθόριζαν την πορεία του. Ενα παράδειγμα οικογενειάρχη, ένα παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη.

Θα μας λείπει η παρουσία του, η σθεναρότητα της υπεράσπισης των απόψεών του, η συντροφική του αλληλεγγύη, η φιλική του συμβουλή.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη, έχοντας δίπλα μας την εικόνα του, σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικους αγώνες που έχουμε να δώσουμε ακόμη.

Η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένειά του. Πρέπει να είναι περήφανοι για τον Γιάννη που χάσαμε».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Καλό ταξίδι Σύντροφε Γιάννη

Η Ν.Ε. Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Γιάννη Μολοχίδη, υπογραμμίζοντας πως «ήταν μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Αριστεράς στην περιοχή μας τη σύγχρονη περίοδο. Παιδί προσφύγων του Πόντου και της Νέας Ιωνίας, εργάστηκε από μικρός και συμμετείχε σε οργανώσεις και κινήματα, ενταγμένος στην Αριστερά. Σπούδασε και εργάστηκε ως Αρχιτέκτων Μηχανικός. Με μεγάλη σωματική δύναμη και ταυτόχρονα με επιστημονική αρτιότητα και καλλιτεχνική ευαισθησία, με ανθρωπιά και ανιδιοτέλεια, με ικανότητες διοίκησης και εργατικότητα, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους συντρόφους του αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία, ακόμα και σε εποχές που ο χώρος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς δεν είχαν μεγάλη εκλογική εμβέλεια.

Η Αριστερά, η Νέα Ιωνία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι φτωχότερη χωρίς το Γιάννη Μολοχίδη. Καλό ταξίδι σύντροφε Γιάννη».

Αλλες ανακοινώσεις

«Καλό ταξίδι Γιάννη, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και μια υπόσχεση. Θα συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα για την επιτυχία των στόχων που μαζί επεξεργαστήκαμε και μέσα μας θα σε αισθανόμαστε δίπλα μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας και να είσαι σίγουρος ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να αποκαλούμε τον Βόλο μια πραγματικά «ανθρώπινη πόλη» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Μαζί για το Βόλο» της οποίας ήταν μέλος .

Η Επιλογή Ευθύνης για τον χαμό του Γιάννη Μολοχίδη από την πλευρά της αναφέρει πως «πέρα από πολιτικές διαφορές, ο Γιάννης υπήρξε ομολογουμένως ένας αξιοπρεπής άνθρωπος με γνήσιο ενδιαφέρον για τα κοινά και τους συμπολίτες του, ένας αγωνιστής με σημαντική προσφορά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχοντας τιμήσει για πολλά χρόνια, από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, την αγαπημένη του Ν. Ιωνία και, τα τελευταία χρόνια, τον καλλικρατικό δήμο Βόλου.Η παράταξή μας «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» εκφράζει τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους, τους φίλους και τους συντρόφους του. Κουράγιο και δύναμη να αντιμετωπίσουν την απώλειά του. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό».

Με αφορμή το άγγελμα του θανάτου του μέλους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρχιτέκτονα Μηχανικού, Ιωάννη Μολοχίδη, η Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού τμήματος του ΤΕΕ συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένεια και να καταθέσει χρηματικό ποσό στο Σύλλογο «Φλόγα», σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.

Σε δήλωσή του ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος επισημαίνει:

«Με λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου, Γιάννη Μολοχίδη και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου προς την οικογένεια και τους φίλους του. Στον λίγο χρόνο που τον γνώρισα μπόρεσα να διακρίνω ένα έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο, που μαχόταν για τις ιδέες του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Στέφανος Φούσκης με τον οποίο ο εκλιπών συνεργάστηκε χρόνια στο πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας, «Επρόκειτο για έναν αγωνιστή που πάντα είχε ως προτεραιότητα το κοινό συμφέρον της πόλης και των δημοτών. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι μεγάλο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φούσκης.

Ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης εξάλλου υπογραμμίζει «Αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη και συγκίνηση το Γιάννη Μολοχίδη, αναγνωρίζοντας το πλούσιο έργο του στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης μας και ιδιαίτερα της αγαπημένης του Νέας Ιωνίας και τη σημαντική συμβολή του στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες, μέσα από τα πολιτικά του πιστεύω και τα επαγγελματικά και κοινωνικά του βιώματα. Απευθύνω τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ευχόμενος ολόψυχα δύναμη και κουράγιο. Θερμά συλλυπητήρια, επίσης, στους συντρόφους και συναγωνιστές του. Καλό σου ταξίδι, Γιάννη».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου