ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει η «κλειστή» πισίνα του ΕΑΚ

ανοίγει-η-κλειστή-πισίνα-του-εακ-495003

Tην ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ πιθανόν να ανοίξει η κλειστή 25άρα πισίνα του Κολυμβητηρίου Βόλου, κάτι που θα βοηθήσει εν μέρει τους αθλητές των ναυταθλητικών σωματείων της περιοχής να επανέλθουν κανονικά στους ρυθμούς των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Αβέβαιο ωστόσο είναι τι θα γίνει με τη λειτουργία της ανοικτής 50άρας πισίνας του Κολυμβητηρίου, καθώς εκεί είναι απαραίτητο να γίνουν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στις ηλεκτρομηχανολογικές της εγκαταστάσεις, με το Δήμο ωστόσο να δηλώνει οικονομική αδυναμία για την κάλυψη των εξόδων επισκευής τους.

Πιο αναλυτικά, μετά τη δυναμική παρέμβαση – παράσταση που έκαναν την περασμένη εβδομάδα γονείς, προπονητές και αθλητές στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, μόλις χθες έγινε γνωστό από μέλη της διοίκησης του ΕΑΚ Βόλου ότι αποπληρώθηκαν από το Δήμο οι οφειλές του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου προς την Εταιρία Παροχής Αερίου για τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου με το οποίο θερμαίνονται οι πισίνες, όπως και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής της Νέας Δημητριάδος, όπως και ο προμηθευτής χλωρίου με το οποίο χλωριώνονται οι πισίνες του ΕΑΚ. Όπως έγινε γνωστό, η αποπληρωμή προς την Εταιρία Παροχής Αερίου αφορούσε ένα ποσό της τάξεως των 118.000 ευρώ, ενώ στον προμηθευτή του χλωρίου ξοφλήθηκε ένα ποσό της τάξεως των 38.000 ευρώ. Απομένει -όπως έγινε γνωστό- ανεξόφλητος ένας ακόμη λογαριασμός προς την ΕΠΑ της τάξεως των 40.000 ευρώ περίπου.

Τα μέλη της διοίκησης του ΕΑΚ Βόλου που ρωτήθηκαν σχετικά εκτιμούσαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ πιθανόν να επαναλειτουργήσει η κλειστή πισίνα του κολυμβητηρίου, όπως επίσης και η δεξαμενή εκμάθησης κολύμβησης.

Για την ανοικτή 50άρα πισίνα και με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του Δήμου η διοίκηση περιμένει την απάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παν. Μπιτσαξή πάνω στο αίτημα που έχει γίνει από το Δήμαρχο Βόλου για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 60.000 ευρώ για την απρόσκοπτη αποκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεών της.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου