ΤΟΠΙΚΑ

Καθημερινά θα «σφυρίζει» ο Μουντζούρης

καθημερινά-θα-σφυρίζει-ο-μουντζούρ-851206

Δρομολόγια σε καθημερινή βάση θα εκτελεί το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος το τρενάκι του Πηλίου. Από τις 15 Απριλίου ο θρυλικός «Μουντζούρης» θα πραγματοποιεί δρομολόγια στη γραμμή από Λεχώνια έως Μηλιές, κάθε Σαββατοκύριακο και τις ημέρες αργιών.
Μετά από αίτημα των φορέων της Μαγνησίας και κυρίως των τουριστικών πρακτόρων, η ΤΡΕΝΟΣΕ που έχει την ευθύνη για τα δρομολόγια του τρένου του Πηλίου αποφάσισε την επέκταση των δρομολογίων.
Για τους σχεδιασμούς σχετικά με το τρενάκι η αρμόδια αντινομάρχης για θέματα Τουρισμού Εύη Αδαμάκη ενημερώθηκε από στελέχη της ΤΡΕΝΟΣΕ. Η κ. Αδαμάκη ανέφερε χθες ότι η εκτέλεση δρομολογίων του Μουντζούρη σε ημερήσια βάση από Λεχώνια έως Μηλιές ήταν αίτημα των φορέων και ιδιαίτερα των τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την έλλειψη δρομολογίων τις καθημερινές.
Οι τουριστικοί πράκτορες μετέφεραν το έντονο ενδιαφέρον τουριστών, που επισκέπτονται το νομό με τουριστικά γκρουπ και κρουαζιερόπλοια, να απολαύσουν με το τρενάκι τη πανέμορφη διαδρομή του Πηλίου.
Η κ. Αδαμάκη ωστόσο επισήμανε ότι εκτός από το μεγάλο ενδιαφέρον τουριστών, το εγχείρημα πρέπει να το δουν θετικά και οι ντόπιοι, ώστε η γραμμή να καταστεί βιώσιμη.
Έτσι τα δρομολόγια στη γραμμή από Λεχώνια έως Μηλιές ξεκινούν πλέον τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα δρομολόγια του Μουντζούρη θα είναι καθημερινά.
Την ίδια ώρα η ΤΡΕΝΟΣΕ προχωρά σε μηχανοργάνωση για την έκδοση των εισιτηρίων για το «Μουντζούρη», προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να κλείνουν εισιτήριο και μέσω Internet.
Στο πλαίσιο της συμβολής των τοπικών φορέων στην προβολή και διαφήμιση του ατμήλατου σιδηροδρόμου, η Νομαρχία Μαγνησίας έχει ετοιμάσει το καταστατικό για τη δημιουργία Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, το οποίο εξετάζεται από το νομικό σύμβουλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου