ΤΟΠΙΚΑ

Επιασαν δουλειά οι 29 διμηνίτες…

επιασαν-δουλειά-οι-29-διμηνίτες-495144

Ανέλαβαν από χθες το πρωί τα καθήκοντά τους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου οι 29 εργάτες που προσλήφθηκαν από τους πίνακες ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι θα απασχοληθούν για την κάλυψη εποχικών και έκτακτων αναγκών της πόλης.

Η πρόσληψη των υπαλλήλων ήλθε ως… μάννα εξ ουρανού για την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, με δεδομένο το έλλειμμα που έχει σε προσωπικό εδώ και πολλούς μήνες. Ο καθαρισμός στα φρεάτια ομβρίων και στα ρείθρα των πεζοδρομίων στον κεντρικό τομέα του Βόλου είναι οι πρώτες προτεραιότητες που θα δοθεί βαρύτητα από το νέο προσωπικό, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα που πιθανά να προκύψουν από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αλλά και οι περιφερειακές συνοικίες του Βόλου μετά από πολλούς μήνες θα δουν οδοκαθαριστή στις γειτονιές τους, αφού όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη ειδικότητα ήταν είδος εν… ανεπαρκεία.

Δυστυχώς οι συμβάσεις είναι δίμητες και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να απολυθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, λέει με παράπονο ο αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Γιώργος Παναγόπουλος, που όπως υποστηρίζει το έλλειμμα της υπηρεσίας σε προσωπικό είναι περίπου εξήντα άτομα. Ελπίζουμε, προσθέτει, με το νέο και διευρυμένο Δήμο Βόλου που θα προκύψει με τον «Καλλικράτη» να αρθεί η οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών για το «πάγωμα» των προσλήψεων μόνιμων υπαλλήλων στους ΟΤΑ και ειδικά εκείνων που πέρασαν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Το προσωπικό, όπως τονίζει ο κ. Παναγόπουλος, θα είναι το μεγάλο αγκάθι στο νέο και διευρυμένο Δήμο Βόλου στον τομέα της καθαριότητας από την πρώτη του νέου έτους, χωρίς να παραγνωρίζει ότι υπάρχει και μία άλλη πληθώρα παραμέτρων που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες από Δήμο σε Δήμο και οι οποίες θα πρέπει να προσεγγιστούν κατάλληλα, προκειμένου η μετάβαση από τη σημερινό στο νέο καθεστώς να είναι ομαλή και γιατί όχι και πιο βελτιωμένη σε σχέση με τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν σήμερα οι κάτοικοι στους μικρούς κυρίως όμορους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος που συνενώνονται με το Δήμο Βόλου.

Ήδη στο Δήμο Βόλου αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που θα προκύψουν από την πρώτη του νέου έτους έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται και να εξετάζουν διάφορα εναλλακτικά σενάρια για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στους οκτώ συνενούμενους Δήμους και την Κοινότητα Μακρινίτσας. Πέρα από την έλλειψη προσωπικού που είναι το μεγάλο αγκάθι, ευτυχής συγκυρία είναι το γεγονός ότι οι οκτώ Δήμοι που συνενώνονται στο νέο και διευρυμένο Δήμο Βόλου μέσα στις επόμενες μέρες θα προμηθευτούν από ένα μηχάνημα (απορριμματοφόρο ή σάρωθρο ή πλυντήριο). Ακόμη οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια για τα ανταποδοτικά τέλη που θα ισχύσουν από την αρχή του νέου έτους στον ενιαίο Δήμο Βόλου και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν τέλη για επτά διαφορετικές ζώνες (σ.σ. σήμερα στο Δήμο Βόλου ισχύουν τέλη για δύο ζώνες) κάτι που επιτρέπεται από το νόμο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου