Εναρξη χρονιάς στο Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-26, 13:48:23
Εναρξη χρονιάς στο Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Υφυπουργού των Οικονομικών και Βουλευτού Ν. Μαγνησίας κ. Παπανάτσιου, του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Μπουκώρου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» και πλήθους κόσμου.

Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου με γνώμονα τον κοινωνικό του χαρακτήρα, γνωρίζοντας και αποτυπώνοντας τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες, έχει σκοπό και στόχο τη στήριξη και την ενίσχυση των νέων που προσπαθούν να αποκτήσουν ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση, προκειμένου να ανταποκριθούν και να ενσωματωθούν στην αγορά εργασίας.

Για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο θα παρέχει στους σπουδαστές του:

-Εξειδίκευση σε σύγχρονα ξενοδοχειακά προγράμματα

-Εκμάθηση σχεδιαστικών προγραμμάτων στις εφαρμοσμένες τέχνες τελευταίας τεχνολογίας,

-Εκμάθηση χρήσης Η/Υ με σκοπό την απόκτηση πιστοποίησης γνώσεων Υποτροφίες στους καλύτερους σπουδαστές της κάθε ειδικότητας του Β΄ Εξαμήνου με μείωση 50% των διδάκτρων της επόμενης χρονιάς.

-Συμμετοχή σε διαγωνισμούς

-Έκπτωση σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις

-Ασφάλιση σπουδαστών κατά την διάρκεια της κατάρτισης και της -Πρακτικής Άσκησης.

-Συμμετοχή σε project πραγματικού χρόνου εργασίας.

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη  και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σουίπας μετέφεραν τις ευχές της Διοίκησης για μια δημιουργική χρονιά, τονίζοντας πως  ο κοινωνικός χαρακτήρας του Δημοτικού ΙΙΕΚ συμβαδίζει με τη μέχρι σήμερα φιλοσοφία του Δήμου Βόλου: «Η εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια και όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτή».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=