ΤΟΠΙΚΑ

Ενας γιατρός σε 1.137 κατοίκους της Μαγνησίας

ενας-γιατρός-σε-1-137-κατοίκους-της-μαγνησ-851206

Σε 1.137 πολίτες αντιστοιχεί ένας γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου. Οι νοσοκομειακοί γιατροί στο «Αχιλλοπούλειο ανέρχονται στους 180, ενώ τους 93 αριθμεί το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας.
Το λοιπό προσωπικό Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ανέρχεται συνολικά στους 749.
Στο μεταξύ το 46,58% του πληθυσμού έχει επισκεφθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι 41.920 και των εξεταζομένων στο ΤΕΠ 95.324. Στο 1.635.332 φτάνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις στο «Αχιλλοπούλειο», ενώ τις 5.213 οι χειρουργικές επεμβάσεις.
Τα στατιστικά στοιχεία για το Νοσοκομείο Βόλου, όπως και για τις υπόλοιπες μονάδες Υγείας της ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, παρουσιάστηκαν στη διάρκεια διημερίδας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε ξενοδοχείο της λίμνης Πλαστήρα, που διοργάνωσε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με θέματα «Σχέσεις πολίτη και Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρωτοβουλίες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας αναπτύχθηκαν εισηγήσεις από διοικητές και υποδιοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, μεταξύ τους η διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου Μαρία Καρά, η οποία μίλησε για τη βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών και την εμπειρία της μεταφορά τους Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.
Επίσης πήραν το λόγο οι διευθυντές Κέντρων Υγείας και όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι, αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα για τη λειτουργία του Συστήματος Υγείας.
Τη διημερίδα έκλεισε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ντίνος Κόκκινος, ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα που αναπτύχθηκαν και στον ουσιαστικό διάλογο που ακολούθησε, τονίζοντας ότι: «Η δημοσιογραφική λειτουργία αποτελεί μέρος του Συστήματος Υγείας, αφού από τη δουλειά των δημοσιογράφων ενημερώνεται ο πολίτης και προκαλούνται θετικές δράσεις της Διοίκησης για τη καλύτερη λειτουργία του συστήματος.
Ο προβληματισμός που τέθηκε ήταν ωφέλιμος για όλους, αφού ανέδειξε θέματα ιδιαίτερα σημαντικά και χρήσιμα για την ορθολογικότερη διαχείριση των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, καθώς και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών που ενισχύει την Υγειονομική αυτοπεποίθηση του πληθυσμού και δημιουργεί περιφερειακή Υγειονομική συνείδηση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου