ΤΟΠΙΚΑ

Το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας

το-ψηφοδέλτιο-της-μαγνησίας-495519

Το ψηφοδέλτιο νίκης, σύνθεσης και προοπτικής, όπως το χαρακτήρισε, της «Θεσσαλών Δύναμη» στη Μαγνησία παρουσίασε χθες στο Ξενία Βόλου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας.

Μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημ. Μεργιαλή ανακοίνωσαν τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, πλην δύο: του Χρήστου Καραζούπη και του προσώπου-έκπληξη.

Εύη Αδαμάκη, Γιάννης Αναστασίου, Ντία Βουβαλούδη, Λάζαρος Γαϊτάνης, Χρήστος Ευαγγέλου, Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος, Μιλτιάδης Ζιάκας, Απόστολος Καναβός, Αλέξανδρος Καπανιάρης, Χρήστος Καρατσώκης, Δημήτρης Κουτσούκος, Κυριάκος Μωραϊτίδης, Νίκος Ντίτορας, Γιώργος Παγωνόπουλος, Χρήστος Πάντζιος, Τζούλια Τσαλίκη, Γιώργος Φώτης, Άννα Χατζηγεωργίου συγκροτούν –μέχρι στιγμής- το ψηφοδέλτιο της προοπτικής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης, καθώς πρόκειται για στελέχη που εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες θα εφαρμοστούν στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον Απ. Παπατόλια, το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι αυτό καθαυτό το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Θεσσαλίας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν πολιτικό περιεχόμενο, αλλά δεν μπορεί να ταυτίζεται το περιεχόμενο των Βουλευτικών και των Ευρωεκλογών.

«Αυτή η σύγχυση, μπορεί να εξυπηρετεί πρόσκαιρες τακτικές πολιτικές κινήσεις των κομμάτων, μπορεί να καλύπτει αδυναμίες πολιτικού προγραμματικού λόγου σε τοπικό επίπεδο, μπορεί να συγκαλύπτει προσωπικές στρατηγικές ορισμένων υποψηφίων, βλάπτει όμως σοβαρά τη δημοκρατία», τόνισε ο κ. Παπατόλιας και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε να είμαστε σαφείς. Τα πολιτικά χαρακτηριστικά των επερχόμενων εκλογών των Νοέμβρη, είναι πολύ συγκεκριμένα και δύσκολα μπορεί κανείς να τα αποφύγει με συνθήματα και υπεκφυγές.

Η επιλογή των πολιτών είναι αυτή που θα κρίνει ποια παράταξη και ποιος υποψήφιος διαθέτουν τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση, τη μαχητικότητα και τη φρεσκάδα των ιδεών προκειμένου να κάνουν πράξη την ανάπτυξη.

Εάν τα βασικά αυτά ζητήματα δεν έχουν γίνει κατανοητά από ορισμένους υποψήφιους και παρατάξεις, πολύ φοβούμαστε ότι συμμετέχουν σε λάθος εκλογική αναμέτρηση. Κάποιοι βρίσκονται ίσως σε «λάθος εκλογές»… Εμείς εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε στις σωστές!»

Ο κ. Παπατόλιας ανέφερε ότι το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη της πρώτης αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλία, το μεγάλο κρίσιμο ερώτημα που θα απαντηθεί είναι σε ποιους θα αναθέσουν οι συμπολίτες μας την ευθύνη να κάνουν πράξη το νέο θεσμό: «Σ’ αυτούς που καταθέτουν συγκεκριμένο Πρόγραμμα με αρχές, δεσμεύσεις και προτάσεις για κάθε ζήτημα των αρμοδιοτήτων της νέας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ή σ’ εκείνους που ο προγραμματικός τους λόγος εξαντλείται σε κομματικά συνθήματα, αοριστολογίες και λαϊκίστικες υποσχέσεις για άσχετα θέματα;

Σ’ αυτούς που με αγωνιστικότητα, πείσμα και μεράκι διεκδίκησαν και διεκδικούν λύσεις στα πολλά και δύσκολα προβλήματα των πολιτών, πετυχαίνοντας μάλιστα την επίλυση αρκετών από αυτά, ή σε εκείνους που συνδέθηκαν με μεγάλες εθνικές ή τοπικές αποτυχίες και σήμερα πολιτικολογούν ανέξοδα και ανεύθυνα;

Σ’ αυτούς που τους διακρίνει η συνέπεια και η προσήλωση στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, ή σε εκείνους που με μεγάλη ευκολία συναλλάζουν το βουλευτικό με το αυτοδιοικητικό «κοστούμι»;

«Με τις στέρεες βάσεις του έργου της τετραετίας πού τελειώνει και με πυξίδα το εξειδικευμένο πρόγραμμά μας πού βασίζεται στο επιχειρησιακό σχέδιο πού από την πρώτη στιγμή καταρτίσαμε για το νομό, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε συλλογικά σύμφωνα με τις σταθερές αρχές και τις δεσμεύσεις της παράταξής μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ουσιαστικής στήριξης του νέου θεσμού», δήλωσε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημ. Μεργιαλής.

Συνάντηση με εργαζόμενους των ΚΕΚ

Με την επιτροπή εκπροσώπησης των εργαζομένων στα τέσσερα ΚΕΚ των καταργούμενων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τον ΣΕΣΕΚΑ συναντήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας.

Ο κ. Παπατόλιας δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενο του υπομνήματός τους και ανέφερε ότι με άξονα το συμφέρον της Περιφέρειας και των πολιτών και τον σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων των ΚΕΚ, θα προχωρήσει στη λύση των ΚΕΚ, δημιουργώντας μία ισχυρή Υπηρεσία Δια βίου μάθησης στη νέα Περιφέρεια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου