ΤΟΠΙΚΑ

Εκτη απόφαση για μία πρόσληψη στην Αγχίαλο!

εκτη-απόφαση-για-μία-πρόσληψη-στην-αγχ-495579

Μία μέρα έχει απομείνει για τις τελευταίες προσλήψεις στους δήμους και ακόμα ο ΑΣΕΠ βγάζει αποφάσεις για την περιβόητη πια 8μηνη πρόσληψη οδηγού απορριμματοφόρου στο δήμο Νέας Αγχιάλου την οποία και διεκδικούν ένας δημότης, ο Πασχάλης Πασχάλης, και ο γιος του δημάρχου Κωνσταντίνος Καραπατάκης.

Νέα, έκτη απόφαση, εξέδωσε ο ΑΣΕΠ χθες Τρίτη 5 Οκτωβρίου, δικαιώνοντας τον υπάλληλο Πασχάλη Πασχάλη και ζητώντας την ανασύνταξη του πίνακα κατάταξης στο δήμο.

Ο ΑΣΕΠ στην καινούργια του απόφαση επικαλείται το Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο για τους αποκτήσαντες άδεια οδήγησης κατηγορίας Γ’ από την 10η Σεπτεμβρίου του 2009 και μετά για την κατάταξή τους στους πίνακες και την πρόσληψή τους απαιτείται πλέον της άδειας οδήγησης και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ).

«Ο κ. Κ. Καραπατάκης δεν προσκόμισε το εν λόγω πιστοποιητικό» αναφέρεται στην απόφαση, ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται ότι «η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας απέρριψε στην συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου το αίτημα του κ. Καραπατάκη και δεν του χορήγησε το ΠΕΙ».

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Νέας Αγχιάλου σε ανακοίνωσή του τονίζει πως θα σεβαστεί τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ και θα προχωρήσει στην πρόσληψη του κ. Πασχάλη, ενώ ξεκαθαρίζει πως σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καραπατάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο γιος μου Κωνσταντίνος Καραπατάκης υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, αν και ήταν πρώτος στον αρχικό πίνακα επιτυχόντων της προκήρυξης της 4ης Ιουνίου, υπέβαλε αιτήσεις θεραπείας στον ΑΣΕΠ μετά από αντίστοιχες ενστάσεις του άλλου ενδιαφερόμενου.

Μετά από δύο αποφάσεις που δικαίωναν τον άλλο ενδιαφερόμενο με αστείες δικαιολογίες ακολούθησε και 6η κατά σειρά απόφαση, την οποία θεωρούμε άδικη και νομικά και ηθικά διάτρητη, διότι αναφέρεται σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν τέσσερις μήνες μετά την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών της αρχικής προκήρυξης.

Ο γιος μου είχε την ατυχία να είναι γιος του δημάρχου Νέας Αγχιάλου. Προσωπικά εγώ ως δήμαρχος πίστευα ότι στον τόπο μας όλοι οι πολίτες έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες στην εργασία, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει και κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το θέμα αυτό θέλησαν καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους να μειώσουν την υπόληψή μου και το σημαντικό έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια στο δήμο Νέας Αγχιάλου ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δυστυχώς όμως ως προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησαν οι αλληλοαναιρούμενες και διάτρητες αποφάσεις του ΑΣΕΠ, με συνέπεια κάποιοι κακόβουλοι και ιδιοτελείς να νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους πολίτες, ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά τον αδιάβλητο και αξιοκρατικό τρόπο που λειτούργησε ο δήμος Νέας Αγχιάλου την τελευταία 8ετία».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου