ΤΟΠΙΚΑ

Αντιμέτωποι με μηνύσεις και αγωγές ξενοδόχοι για τα δικαιώματα

αντιμέτωποι-με-μηνύσεις-και-αγωγές-ξε-263704

Αντιμέτωποι με εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές, βρίσκονται τον τελευταίο ένα χρόνο ξενοδόχοι της Μαγνησίας. Εταιρείες πνευματικών, συγγενικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στέλνουν στη δικαιοσύνη ξενοδόχους για χρέη πενταετίας, που κυμαίνονται από 500 έως 2.000 ευρώ το χρόνο.

«Είναι καρκίνος για τον κλάδο», είπε στη χθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο απερχόμενος Πρόεδρος, Γιώργος Ζαφείρης, αναφερόμενος στα «μπιλιετάκια» που παραλαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλο επαγγελματίες του τουρισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ενωση είναι σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες για τους τιμοκαταλόγους, το σημαντικό είναι όμως «να συσταθεί ένας ενιαίος φορέας».

«Θάνατο του επιχειρηματία του τουρισμού», ο κ. Ζαφείρης χαρακτήρισε και τη μη θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού για τους ξενοδόχους. «Το κράτος προωθεί τη χρήση πλαστικού χρήματος για τις πληρωμές. Όταν όμως ο ξενοδόχος έχει χρέη και οι λογαριασμοί του είναι κατασχεμένοι, τα χρήματα κατάσχονται και ο ίδιος δεν μπορεί να καλύψει καν τα λειτουργικά του έξοδα», εξήγησε ζητώντας να υπάρχει τουλάχιστον ένας ακατάσχετος λογαριασμός μέσα από τον οποίο θα μπορούν να πληρώνονται οι υποχρεώσεις της κάθε επιχείρησης.

Ενημέρωση έγινε και για το ενιαίο τέλος διανυκτέρευσης που σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, οι ξενοδόχοι αδυνατούν να απορροφήσουν. «Το τέλος θα επιβαρύνει το κόστος της διαμονής. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν επιπλέον φόρο που σε καμία περίπτωση δεν έχει ανατποδοτικότητα για τον τουριστικό κόσμο, όπως στο εξωτερικό», ανέφερε. Το τέλος κυμαίνεται από 1,5 έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με την κατηγορία του κάθε τουριστικού καταλύματος.

Τέλος, στη γενική συνέλευση των ξενοδόχων, οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν και για το Νόμο για την κατάταξη των καταλυμάτων σε αστέρια, που θα γίνεται όχι μόνο βάσει τετραγωνικών μέτρων αλλά και με βάσει άλλα κριτήρια.

Επανεκλογή Γ. Ζαφείρη στην Ενωση Ξενοδόχων

Πρώτος σε ψήφους και με διαφορά αναδείχθηκε στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, ο απερχόμενος Πρόεδρος, Γιώργος Ζαφείρης. Οι ξενοδόχοι του νομού, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Ζαφείρη, ο οποίος, επί συνόλου 82 ψηφοδελτίων έλαβε 66 ψήφους και φαίνεται ότι θα συνεχίσει τη θητεία του στο τιμόνι της τοπικής ένωσης και την επόμενη τριετία.

Στο νέο εννιαμελές διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ξενοδόχων, εισιτήριο εισόδου πήραν επίσης οι: Βασίλης Καραουλάνης (Ξενοδοχείο Καραουλάνης Μπητς, Άγιος Ιωάννης) με 34 ψήφους, Κωνσταντίνος Δημ. Λεβέντης (Ξενοδοχείο Κεντρικόν, Άγιος Ιωάννης) με 33 ψήφους, Γρηγόρης Κοντορίζος (Ξενοδοχείο Ερωφίλη, Πορταριά) και Γεώργιος Στάμου (Αρχοντικό Στάμου, Ζαγορά) με 27 ψήφους ο καθένας, Γεώργιος Μποτσιβάλης (Ξενοδοχείο Valis, Αγριά) με 26 ψήφους, Βασίλης Ασδεράκης (Ξενοδοχείο Πρωτεσίλαος, Νέα Αγχίαλος) με 25 ψήφους και Δημήτριος Παντελής (Παραδοσιακό Κατάλυμα Αλατίνου, Πινακάτες) και Χριστίνα Χρυσοστομίδη (Ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou, Βόλος) με 24 ψήφους καθένας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου